DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Mick Schumacher 9. lett első F4-es futamán

Az első formaautós versenyén Mick Schumacher 10 helyet javítva végzett a 9. pozícióban az oscherslebeni F4-es futamon - ahol három alkalommal kellett beküldeni a biztonsági autót.

Eseménydús versenyt futott a német F4-es mezőny Oscherslebenben: a félórás futamon három alkalommal volt szükség a biztonsági autóra: először a rajtbalesetet követően, amikor Cedric Piro és  Toni Wolf akaszkodott össze egymással, aztán két, pálya szélén heverő kicsúszó autó miatt.



Mick Schumacher a 19. helyről indult és folyamatosan lépdelt előre a mezőnyben – a rajt után, a kettes kanyarban szerencséje volt, hogy az egymást kiforgató társak nem rántották őt is magukkal –, és hol szép előzésekkel, hol pedig riválisai kiesésének köszönhetően egészen a kilencedik pozícióig tornázta fel magát a 18 körös verseny végére.

A futamot a HTP Junior Team versenyzője, Marvin Dienst nyerte, Aron Ralf (Prema Power) és Matthias Drudi (SMG Swiss) előtt. A német ADAC F4-es bajnokság második futamát vasárnap délelőtt fél 10-kor, míg a harmadikat délután 15 óra 20 perckor rendezik meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: