DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Nagy visszatérésre készül Nelson Piquet

És most nem a fiatalabbikról van szó, hanem háromszoros F1-es világbajnok édesapjáról. A brazil Porsche márkakupában indulhat kisebbik fiával együtt a hétvégén.

Az információ a motorsport.com-tól származik, a 62 éves brazil már versenyzői licenszét is megújította, és a héten zajló teszteken is részt fog venni a brazil Porsche GT3 Kupa autójával, amelyet szeptemberben, a curitibai versenypályán próbált ki először. A széria – amelyet 2013-ban és 2010-ben egy korábbi F1-es, Riccardo Rosset nyert meg – idén ünnepli 10. születésnapját, tárt karokkal fogadnak egy olyan húzónevet, mint a Brabham és Williams világbajnoka.

A 23 nagydíjat megnyerő Nelson Piquet egy mezőnyben versenyezhet kisebbik fiával, a 16 éves Pedróval, aki 2014-ben a brazil Formula-3-as bajnokságot nyerte fölényesen. Idén már az Európa-bajnokságon folytatta volna, több élcsapattal is tesztelt, eddig mégsem jelentették be leigazolását.



Nelson Piquet utoljára 2006-ban versenyzett, amikor az interlagosi Mil Milhas futamon egy Aston Martinnal jutott a győzelemig nagyobb fia, Nelson Piquet Jr., az Indycar-sztár Helio Castroneves, valamint Jean-Cristophe Bouchut társaként. Állítólag a verseny után teljesen kimerülve azt mondta egy barátjának, soha többet nem akar pilótafülkében ülni. Pálfordulását talán egy másik brazil legenda, Emerson Fittipaldi inspirálta, aki a WEC interlagosi versenyén vezetett egy GT kategóriás Ferrarit, 68 esztendős korában. Piquet-nek csütörtökig el kell döntenie, hogy rajthoz akar-e állni már a hétvégi curitibai nyitányon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: