DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Meghalt egy versenyző a Dakaron

A Dakar szervezői tegnap este közölték, hogy ismét halálos áldozatot követelt a verseny: egy lengyel motorversenyző, az újonc Michal Hernik vesztette életét, a tragédia körülményei rejtélyesek.

Az ASO az éjjel hivatalos közleményt adott ki egy nagyon szomorú hírről: a 82-es rajtszámú résztvevőt, a lengyel Michal Herniket holtan találták a San Juan és Chilecito közti szakasz 206. kilométerénél.

hernik



A versenyigazgatóság azt követően kezdte el keresni a versenyzőt, hogy elveszítették a nyomkövetője jelét, s hírt kaptak arról, hogy nem teljesítette a szelektív szakaszt. A keresést hét perccel ezt követően, helyi idő szerint 15:23-kor megkezdték, s negyven perccel később találtak rá a 39 éves motorversenyzőre, mintegy 300 méterre az úttól.

Amikor a mentőcsapat megérkezett, a fedélzeten lévő orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani. A tragédia körülményei egyelőre tisztázatlanok, az ASO közleménye külön kiemeli, hogy külsérelmi nyom, balesetre utaló jel nem látszott a versenyző testén. A tegnapi napon sokan szenvedtek a kiszáradástól, így nem zárhatjuk ki, hogy az extrém, több mint 45 fokos hőmérséklet is közrejátszhatott Hernik halálában, de ez is csak feltételezés.

hernik2_ff

Michal Hernik első alkalommal indult a Dakar Ralin, hosszú évek óta dolgozott azért, hogy beteljesítse élete nagy álmát. A felkészülés jegyében többek közt az Abu Dhabi Desert Challenge-en és a Marokkó Ralin is elindult az elmúlt években, mindkét megmérettetést sikeresen teljesítette. Hernik a 29. versenyző, aki a Dakar Ralin életét veszíti, negyedik éve minden versenyen meghal egy motorversenyző...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: