DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Botrány Brands Hatch-ben – 8 hónap letöltendő

Nyolc hónap letöltendő börtönt kapott az a férfi, aki idén júniusban barátnője autójával belógott egy versenyre az egykori F1-es pályán, s majdnem egy teljes kört meg is tett. Vajon megérte?

Bűnösnek találta a bíróság Jack Cottle-t, aki június 14-én barátnője Volkswagen Polója volánja mögött belógott egy Brand Hatch-i négyórás endurance-versenyre, és közel egy teljes kört tett meg a résztvevőkkel együtt. A 22 éves férfi eddig óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett, most viszont letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

jack_Cottle2



Az ítéletet Martin Joy bíró olvasta fel, akinek értékelése szerint a fiatalember előre megfontolt tette megbocsáthatatlan: „Szándékos cselekvése nem csak saját életét veszélyeztette, hanem utasaiét, a versenyzőket, a beavatkozókét, a marsallokét, a stewardokét, és mindenki másét, aki jelen volt. Az ítélet azt a célt is szolgálja, hogy másokat elrettentsen attól, hogy úgy cselekedjenek, ahogy ön tette” – mondta a bíró.

A tárgyaláson bemutatott felvételekből az is kiderült, hogy Cottle-t barátnője arra kérte, hogy állítsa meg az autót, ám a fiatalember nem tett ennek eleget. A pálya tulajdonosa, a MotorSport Vision képviseletében az egykori F1-es Jonathan Palmer szólalt meg, aki elégedett az ítélettel:

„Roppant elégedett vagyok, hogy ilyen keményen lépett fel a bíróság ez ellen a szándékos, vakmerő cselekedet ellen, amely veszélybe sodorta a versenyzők és az önkéntes sportbírók életét, Jack Cottle-ről és utasairól nem is beszélve. Idióta és önző viselkedését csak súlyosbította az, hogy nem tanúsított megbánást ezt követően. Elítélése és börtönbüntetése azt a célt szolgálja, hogy megerősítse az üzenetet: az efféle antiszociális viselkedés nem csak ostoba, de vádemeléshez is vezet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: