DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Szerinted is Ifj. Ficza lesz a SEAT Leon Európa-kupa bajnoka?

Jövő hétvégén, Barcelonában rendezik az idei SEAT Leon Európa-kupa mindent eldöntő utolsó fordulóját. Jelenleg Pol Rosell vezet 52 ponttal, 1 egységgel megelőzve a Zengő Junior Team magyar pilótáját, Ifj. Ficza Ferencet.



A 3. helyen jegyzett Manuel Giao hátránya is csupán 3 pont az összetettben, míg Stian Paulsen 6, Julien Briché 7 pontos lemaradását szeretné ledolgozni Barcelonában. A bajnokság első 5 helyezettje tehát a záróforduló előtt 7 ponton belüli különbséggel követi egymást, vagyis a bajnoki címért zajló küzdelem több, mint nyitott.

A szoros állás a SEAT Sportot is megihlette, amely hivatalos oldalán indított nyílt szurkolói szavazást arról, ki lesz 2014 SEAT Leon Európa-kupa bajnoka.

A szavazás még az elején jár, de eddig Ifj. Ficza Ferenc vezet toronymagasan. A magyar pilóta a szavazatok 90%-át gyűjtötte be ez idáig, őt Paulsen követi 9, majd Rosell 1 %-kal. Giao egyelőre nem kapott egy szavazatot sem.

Sajnos a bajnoki címet nem a szurkolói szavazatok alapján fogják az év végén kiosztani, de ifjú honfitársunknak biztosan nagyon jól esik a szurkolók szeretete és támogatása, ezért arra bíztatunk mindenkit, ha teheti, szavazzon arra, aki szerinte a legjobban megérdemelné a bajnoki címet.

Ezt itt lehet megtenni.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: