Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. október 23. hétfő

Retro

Retro – Raikkönen: Út a kultstátuszig

Kimi Raikkönen még akkor is az F1-es mezőny legnépszerűbb versenyzője maradna, ha folyamatosan a vert mezőnyben tekerné a kormányt - de mivel tett szert ekkora hírnévre a finn?

részletek

Retro – A drámai 1986-os szezonzáró előjátéka

A Formula-1 történetének egyik leghíresebb utolsó versenyét alapozta meg a 15 év szünet után megrendezett Mexikói Nagydíj, melyen a tartós gumiknak hála első győzelmét szerezte Gerhard Berger és a Benetton.

részletek

Retro – Tűzoltókocsi hajt be a verseny közben

Egy feledhető helyszín utoljára szerepelt a naptárban 2013-ban: a Koreai Nagydíj búcsúját Hülkenberg, egy tűzeset, valamint egy szervezési malőr tette emlékezetessé.

részletek

Retro – Lauda, Fittipaldi, aztán őrült csata

Sem a Ferrarinak, sem a világbajnokoknak nem hozott szerencsét az USA 1975-ig: Niki Lauda kellett ahhoz, hogy ez megtörjön. A versenyen egy bemutatóautó is rajthoz állt, egy versenyző pedig a sisaktisztítót keverte össze szemcseppjeivel.

részletek

Retro - Schumacher eldönti a vb-harcot Raikkönennel szemben

A szezon utolsó előtti futamán, esős körülmények között döntő fölénybe került Michael Schumacher és a Bridgestone - elúszott Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya világbajnoki címe.

részletek

Retro – Hakkinen kulcsfontosságú sikere Schumacher felett

Ezen a napon rendezték a második F1-es Luxemburgi Nagydíjat, amelyen óriási csatát vívott egymással Mika Hakkinen és Michael Schumacher - ebből végül a finn került ki győztesen.

részletek

Retro - Csapást szenvednek Rosberg bajnoki esélyei

Lewis Hamilton nyári balszerencse-sorozata nyerő helyzetbe hozta Nico Rosberget, ám egy alattomos technikai hiba elég volt ahhoz, hogy a brit átvegye a pontverseny vezetését csapattársától.

részletek

Retro – Versenyfutás a halott bajnokkal

A vadonatúj Tyrrell a több mint kétórás futamot már nem bírta végig Kanadában, a Ferrari azonban igen. Ezzel Jacky Ickx különleges helyzetbe került: ő maradt az egyetlen a mezőnyből, aki elvehette az elhunyt Jochen Rindttől az 1970-es világbajnoki címet.

részletek

Retro - Schumacher hatalmas lépése a bajnoki cím felé

14 évvel ezelőtt ezen a napon rendezték az Olasz Nagydíjat, mely után Michael Schumacher és a Ferrari egyértelmű esélyesként vághatott neki a világbajnoki hajrának.

részletek

Retro – Lauda visszatér és hőssé válik

Legyőzte az égési és légúti sérüléseket, majd legyőzte a pánikot, végül a legtöbb ellenfelét is és növelte előnyét a pontversenyben - mindezt hat héttel életveszélyes balesete után.

részletek

Retro – Raikkönen behúzta, a csapattársa eldobta

A McLaren szárnyaló finnje dominánsan nyert legsikeresebb pályáján, Spában 2005-ben: ő megtette a magáét, Montoya második helyről való kiesése révén mégis távolabb került a világbajnoki címtől.

részletek

Retro - Perez szárnyalt, a Toro Rosso repült Monzában

A futamról futamra meglepetéseket hozó 2012-es évad az Olasz Nagydíjon sem hazudtolta meg magát: esélyesek bukása, meglepetésember a dobogón, izgalmas csaták, melyek következtében egyre szorosabbá vált a világbajnokság.

részletek
Olvastad már?