Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. augusztus 17. csütörtök

Retro

Retro – Az első három kihullott

A két turbós Renault ugyanabban a körben, azonos hiba miatt esett ki a Német Nagydíjról – és a vezetést megöröklő Alan Jones sem örülhetett sokáig az 1980-as futamon, amely megtizedelte a mezőny elejét.

részletek

Retro - Brazil pokol, finn mennyország

Kilenc évvel ezelőtt ezen a napon rendezték minden idők - ha nem is legizgalmasabb - de mindenképpen az egyik legdrámaibb F1-es Magyar Nagydíját.

részletek

Retro - Schumacher utolsó hazai győzelme

Hockenheim a Ferrari sikerszériájának kellős közepére esett a 2006-os F1-es szezonban, a Scuderia pedig ellentmondást nem tűrően használta ki a Renault szenvedését.

részletek

Retro – Nem minden brazil lesz Senna

Ricardo Rosset azok közé tartozik, akik nyugodtan beadhatják jelentkezésüket a legrosszabb F1-es pályázatra: három évet is elkezdett a mezőny tagjaként lassúsága és incidensei ellenére, melyek közül a legemlékezetesebb a monacói ügyetlenkedés.

részletek

Retro – Vettel elvett hazai dobogója

A Német Nagydíj pódiumán még Alonso, valamint az őt megizzasztó Vettel és Button pezsgőzött a dobogón: a szabálytalanul előző Red Bullos azonban nem tarthatta meg 18 pontját.

részletek

Retro - Az eddigi utolsó női F1-es versenyző

Emlékszünk még Giovanna Amatira? Pályafutása előtt emberrablók kezei közé került, amit szerencsére túlélt. Később autóversenyzővé vált. Egészen a Formula-1-ig is eljutott, ott azonban nem teljesített jól. Videón Amati néhány megmozdulása.

részletek

Retro – Betiltják a Red Bull fegyverét, Alonso győz

Nem volt eseménytelen az esővel tarkított Brit Nagydíj a 2011-es évben, a hétvégét végigkísérő, szabályok körüli vita azonban legalább akkora figyelmet kapott, mint az aszfaltcsíkon zajló akció.

részletek

Retro - Aki sikeresebb volt dj-ként, mint versenyzőként

Három F1-es csapatnál, három szakaszban is versenyzett, két éve pedig a Formula-E-ben is feltűnt - Sakon Yamamoto amilyen nagy visszatérő volt, olyannyira nem mutatott semmi pályafutása alatt.

részletek

Retro – Francia előjel

Van egy különleges közös vonása a július 3-án tartott F1-es versenyeknek: négy Francia Nagydíjat is rendeztek ezen a napon, melyeket a későbbi világbajnok nyert meg – Alonso, Schumacher és Brabham ünnepelt.

részletek

Retro – A bajnok, aki nyert és befejezte

Egy éve még senki sem gondolta volna, hogy Nico Rosberg 32. születésnapján már nem lesz a Formula-1-es mezőnyben. Hát még azt, hogy a német rögtön egyetlen vb-címe megnyerése után sokkolja a világot. Rosberg királykategóriás pályája hat pontban.

részletek

Retro – Áttörés a dűnék között

Ritkán adatik meg egy konstruktőrnek, hogy első teljes szezonjában betörhessen a legnagyobbak közé: 1968-ban ezen a napon ezt a nem mindennapi sikert érte el a Matra két csapat két autójával.

részletek

Retro – Aki a főnökét legyőzve lett világbajnok

1936-ban ezen a napon született a Formula-1 történetének talán egyik legelfeledettebb világbajnoka, aki úgy tudott a csúcsra érni, hogy ehhez csapatának tulajdonosát kellett legyőznie.

részletek
Olvastad már?