Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. január 18. szerda

Retro

Retro - Akin a szatyor se fogott ki

A Formula-1 egy különös éve egy különös közjátékkal indult Buenos Airesben. 1980-ban ezen a napon kezdődött meg a szezon, amelyet a McLaren és a Ferrari végül a bajnokság 9. és 10. helyén zárt.

részletek

Retro – Schumacher elkezdte…

Január 12-én kezdte meg felkészülését a 2010-es szezonra a három év kihagyás után visszatérő legenda, Michael Schumacher – a szabályok szerint F1-es autóba nem ülhetett, így más utat választott.

részletek

Retro - A szürke pilóta zűrös karrierje

A legtöbb embernek a szemhéja sem rebben, ha Adrian Sutil nevével találkozik, pedig az 1983-ban ezen a napon született német F1-es karrierjébe rengeteg különféle érzelem sűrűsödött bele, miközben ő a középmezőnyből próbált sikertelenül kitörni.

részletek

Retro - Kiállítótermi autóval a versenypályára

Bobby Rahal elsősorban az IndyCar legendás pilótájaként és csapatvezetőjeként ismert a világ számára, mindemellett azonban két F1-es nagydíj rajtrácsára is eljutott, élete ezen két hete pedig igencsak kalandosra sikerült.

részletek

Retro - Egy hamisíthatatlan Irvine-beszólás

A bajnoki címet 1999-ben két pont híján elbukó Eddie Irvine mindig is híres volt arról, hogy mindenkinek hajlamos volt odaszúrni egyet - 16 éve David Coulthardot találta meg.

részletek

Retro – Alonso piszkos fogásai

Joggal tartják a mezőny egyik, ha nem a legjobb versenyzőjének Fernando Alonsót, ez azonban nem jelenti azt, hogy legkorrektebbek közé tartozna: nem válogatott az eszközökben néhány éve, mikor a bajnoki címért küzdött. A rivális Red Bull tanácsadója, Helmut Marko egy alkalommal fel is sorolta, mikkel próbálta megtörni Sebastian Vettelt.

részletek

Retro – Az F1-ben sosem indult futamgyőztesek

A világbajnokság történetének van 8 olyan futamgyőztese, akik egyetlen F1-es versenyen sem álltak rajthoz – mai múltidéző cikkünkben az ő nevüket ismerhetjük meg Parsonstól Rathmannig.

részletek

Retro – Egy motorépítő a mezőny végéről

Öt dobogó és két pole-pozíció – szűk két évtized alatt ennyi siker jutott az F1-ben Brian Hartnak, akinek erőforrásai összesen nyolc csapat autóit hajtották meg, de a többség a pontszerzésig sem jutott.

részletek

Retro – 23 éves zöldfülű a világbajnok helyett

Nigel Mansell favoritnak tűnt a Williams F1-es ülésére 1995-ben, a csapat mégis David Coulthardot választotta – Frank Williams nem volt hajlandó elárulni, miért, hogy ne sértse meg a világbajnokot.

részletek

Retro - Az egyetlen magyar F1-es pilóta

Baumgartner Zsolt január 1-én tölti be 36. életévét, ebből az alkalomból pedig visszatekintünk hullámvasútszerű, de minden tekintetben hamisíthatatlanul magyaros pályafutására.

részletek

Retro – Jackie Stewart legsúlyosabb csapása

A legendás pilóta számos társát és barátját látta meghalni a versenypályákon F1-es karrierje során, ám a háromszoros világbajnok szerint nem ez volt a legsúlyosabb csapás az életében.

részletek

Retro – Alonso nem elég harcias

Manapság ő a mezőny egyik legagresszívabb versenyzője, ezért furcsa felidézni: első F1-es bajnoki címe után a Renault arra szólította fel, hogy következő szezonban többet támadjon a pályán.

részletek
Olvastad már?