Steward
Gellérfi-Csizmadia Gergő
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. február 28. kedd

Retro

Retro – Négy verseny a világ

Egy olyan versenyző születésnapjáról emlékezünk meg mai múltidéző cikkünkben, aki hiába indulhatott két csapat színeiben is F1-es futamon, mégis utánpótláseredményeiről érdemes elsősorban beszélni.

részletek

Retro – Daytonáért élni-halni

Daytonában született, ott vált sztárrá, a várossal azonosították a rajongók – s végül ott is lelte halálát, miközben megpróbálta bebizonyítani, hogy a vadonatúj Speedway a világ leggyorsabb pályája.

részletek

Retro – Amikor el akarták törölni a sárga zászlókat

Igen, ilyen ígéret is elhangzott az F1-ben az előző évtizedben: egy éven belül sebességkorlátozással akarták kiváltani a sárga zászlókat, két éven belül pedig a biztonsági autót. Semmi sem lett belőle.

részletek

Retro – 80 éves Dávid Sándor

Ő volt az egyik kommentátor az első itthoni F1-es közvetítésben, majd még évtizedekig hallottuk hangját a tévében, könyveiből pedig egy generációnyi rajongó művelődött. Dávid Sándor kifogyhatatlan a történetekből, ha Formula-1-ről van szó – most róla hoztunk egy csokornyi ismert és kevésbé ismert sztorit.

részletek

Retro – Nem lehet újra ilyen hitvány autónk!

„Folytatjuk a folyamatos fejlődést”, „alapvetően elégedettek vagyunk a csomaggal”… De szép is az, amikor egy F1-es csapatvezető az ilyen közhelyek helyett őszintén beszél csapatáról!

részletek

Retro – A műfüllel ijesztgető köpcös francia

Az F1 minden korszakában megtaláljuk azt a versenyzőt, aki bár kétségtelenül a nagyok közé tartozott, sosem tudott futamot nyerni. Az 50-es években a Fangio által „túl bátor”-nak nevezett Jean Behráé volt ez a szerep. Súlyos balesetekből tudott talpra állni, egyetlent, a legutolsót leszámítva.

részletek

Retro – Arat a halál Daytonában

Még le sem futották a szezon első versenyét, de máris kétszer borította gyászba a NASCAR csúcskategóriáját a világ egyik legveszélyesebb pályája – 1994 nem csak az F1-ben volt tragikus év.

részletek

Retro – Az 500-as romboló

Az F1 történetének 500. versenyzője nem rövidke királykategóriás szereplésével, hanem nagy bukásokkal és egy óriási meglepetéssel tarkított Indy 500-karrierjével került be a sportág nagykönyvébe.

részletek

Retro – Hazai mámor az első Brazil Nagydíjon

1973-ban ezen a napon rendezték meg az első hivatalos Formula-1-es versenyt a dél-amerikai országban, amely a közönség legnagyobb örömére a regnáló világbajnok diadalával zárult.

részletek

Retro - Amikor valóban két részre szakadt a Forma-1

A FISA-FOCA háború viharának oltárán az 1981-es Dél-afrikai Nagydíj játszotta az egyik vezéráldozat szerepét - akkor, amikor a száguldó cirkusz egy ideig valóban két külön úton tekintett a jövő felé.

részletek

Retro – Az első verseny utolsó túlélője

Harcolt a világháborúban, ahol részt vett a leghíresebb szökési kísérletek egyikében, majd ott volt a legelső F1-es verseny rajtrácsán, és megnyerte a Le Mans-i 24 órást. Tony Rolt tartalmas életére tekintünk vissza.

részletek

Retro – Az utolsó Ezüst Nyíl-pilóta

2003-ban ezen a napon hunyt el az a versenyző, aki három nagydíjat is megnyert a legendás Mercedesek volánjánál, s még több is összejöhetett volna neki, ha nem üldözi folyamatosan a balszerencse.

részletek
Olvastad már?