Steward
Gellérfi-Csizmadia Gergő
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. május 25. csütörtök

Retro

Retro - Túlélni a túlélhetetlent Indianapolisban

Az Indy 500 baleseteinek történetéből külön könyvet lehetne írni: a 75 éve született Danny Ongais ijesztő bukást szenvedett el 1981-ban, de amekkora volt a becsapódása, annyira meglepően hatott, hogy a pilóta élve megúszta az incidenst.

részletek

Retro – Elsők a Hercegségben

Tömegbalesettel kezdődött az 1957-es Monacói Nagydíj, melynek 2., 3. és 4. helyén végző versenyzői összeadva egyetlen F1-es futamon indultak mindaddig – s egy bajnok gyártó is itt szerezte első dobogóját.

részletek

Retro – Ecclestone meg se próbálja

Az 1958-ban ezen a napon rendezett Monacói Nagydíj nevezési listáján Bernie Ecclestone is szerepelt – ahogy a Hercegség későbbi királya is bemutatkozott, a bajnoki címvédő viszont nem volt ott.

részletek

Retro – Az első két finn F1-es versenyző

Egyetlen másik ötmilliós lélekszámú nemzet sem ért el olyan sikereket a Formula-1-ben, melyek Finnországéhoz mérhetők: összesen kilenc pilóta, köztük három világbajnok. Az első két képviselő még nem ilyen jövőt sejtetett.

részletek

Retro – Világbajnok méltatlan helyen

Csaknem az 1976-os szezon harmada eltelt, és Niki Lauda még mindig legyőzhetetlennek tűnt. Egy másik bajnok, Emerson Fittipaldi viszont karrierje mélypontján járt legrosszabb döntését követően.

részletek

Retro - Horror Indianapolisban

Ha választhatnál, inkább élnél hosszú, nyugodt életet, amelynek végén csak a családtagjaid, ismerőseid emlékében maradnál meg, vagy távoznál fiatalon szinte az egész világot mély gyászba borítva?

részletek

Retro – Szomorú születésnap

Miközben Ayrton Senna negyedik monacói győzelmével újabb lépést tett a halhatatlanság felé, egy olasz versenyzőnek a szíve szakadt meg: igazi drámát kellett átélnie 1991. május 12-én, 28. születésnapján.

részletek

Retro - Trulli, Trulli, Trulli!

A Renault szenzációs rajtja, és még egy kilyukadt kipufogó sem tudta meggátolni Michael Schumachert abban, hogy tovább folytassa lehengerlő 2004-es szezonkezdetét és kivesse hálóját egy újabb nagy rekordra, amit viszont végül nem sikerült megdöntenie.

részletek

Retro – A legtöbb bokszkiállás egy futamon

A fenti rekord mellett a szóban forgó 2011-es verseny szolgáltatta a legtöbb előzést csaknem 30 év óta, és az utolsó Török Nagydíj volt – a futam izgalmairól főképp az akkor újdonságnak számító DRS gondoskodott.

részletek

Retro - A Ferrari okosabb és gyorsabb a Renault-nál

Fernando Alonso és csapata kétségbeesetten próbált valahogyan túljárni a Scuderia eszén, de a vörösöknek sem taktikában, sem tempóban nem akadt ellenfelük - Felipe Massa pedig megszerezte első dobogóját az F1-ben.

részletek

Retro – Agresszió, drogok, McLaren-teszt

Rövid időn belül vezette az F1 leggyorsabb és leglassabb autóját: addigi eredményei és sebessége ígéretes királykategóriás pályát vetítettek előre Tommy Byrne-nek, akinek végül csak öt futam jutott ki, aztán elindult a lejtőn.

részletek

Retro – A hátulról szerzett győzelmek mestere

Háromszor is szűnt meg alatta csapat, ő érte el az egyetlen amerikai istállóhoz fűződő F1-es győzelmet, végül pedig Alain Prost miatt került lapátra. John Watson karrierjéből nem hiányoznak az izgalmas történetek.

részletek
Olvastad már?