Steward
Gellérfi-Csizmadia Gergő
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. június 29. csütörtök

Retro

Retro – Áttörés a dűnék között

Ritkán adatik meg egy konstruktőrnek, hogy első teljes szezonjában betörhessen a legnagyobbak közé: 1968-ban ezen a napon ezt a nem mindennapi sikert érte el a Matra két csapat két autójával.

részletek

Retro – Aki a főnökét legyőzve lett világbajnok

1936-ban ezen a napon született a Formula-1 történetének talán egyik legelfeledettebb világbajnoka, aki úgy tudott a csúcsra érni, hogy ehhez csapatának tulajdonosát kellett legyőznie.

részletek

Retro – A Lotus a futamra omlott össze

De Angelis és Senna a legendás csapat számára utoljára foglalta el az első sort Kanadában. Előnyük a futamon azonban néhány körön át tartott csak, és a dobogón már a Ferrarinak jutott a legjobb két hely.

részletek

Retro – Button-csoda négy óra után

Az F1 történetének legnagyobb klasszikusai között tartják számon a 2011-es Kanadai Nagydíjat, méghozzá teljes joggal: győzelem két ütközést, egy orrkúpcserét, egy defektet és egy büntetést követően.

részletek

Retro – F1-es győztes a 19. századból

1926-ban indult első nagydíján, a harmincas években a nácikat tette büszkévé, hogy aztán 52 évesen vb-dobogós, egy évvel később pedig F1-es futamgyőztes legyen. 1898-ben ezen a napon született az "abruzzi rabló".

részletek

Retro – Először nyer a vigyorgó ausztrál

A Mercedesek problémái után hihetetlenül mozgalmas befutót hozott a 2014-es F1-es Kanadai Nagydíj, amelyen új győztest avatott a sportág, s amely egy hatalmas balesettel ért véget.

részletek

Retro – Sosem tesztelte, mégis megnyerte

Jim Clark hőstettei számos Retro-cikkre lennének elegendők. A Holland Nagydíj 1967-ben egy volt közülük: ezen a versenyen debütált a Lotus 49 a Cosworth DFV motorral, melyet azonban Clark sosem vezetett.

részletek

Retro – Rekordot jelentő monacói siker

1973-ban ezen a napon rendezték a szezon hatodik versenyét Monte-Carlo utcáin, ahol a győztes utolérte az akkori örökranglista éllovasát, emellett pedig egy későbbi világbajnok is bemutatkozott.

részletek

Retro – 1979-ben F1, 2017-ben Le Mans

Egy évvel Prost, és öttel Senna előtt debütált az F1-ben, együtt versenyzett Laudával, Andrettivel, Hunttal, Villeneuve-vel, Rosberggel – persze az idősebbekkel. 2017-ben pedig ismét Le Mans-ba megy.

részletek

Retro – Az első nagydíj előzés nélkül

Egészen 2003-ig kellett várni arra, hogy megszülessen ez a nem túl kívánatos rekord – azóta többször is megismétlődött. Pedig a Monacói Nagydíj nem is volt olyan rossz verseny.

részletek

Retro – Japán pilótát Schumi mellé?

Öt kontinens legmagasabb hegyét megmászta, ötven felett is maratont fut, profi kerékpárcsapata van - mindezt úgy, hogy meg kellett küzdenie a rákkal. És talán épp ezért nem lett Schumacher csapattársa...

részletek

Retro - Az utolsó monacói Ferrari-győzelem

Senki sem gondolta volna, hogy amikor Michael Schumacher győztesként szelte át a célvonalat 2001-ben, a Scuderia legalább másfél évtizedig nem tud újfent a dobogó tetejére állni Monacóban.

részletek
Olvastad már?