Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. március 24. péntek

Retro

Retro – Adiosz, Mexikó

Sokat elmond arról, mennyi ideig maradt ki az F1-ből Mexikóváros, hogy a szünet előtti utolsó futamot Nigel Mansell nyerte: Senna szenvedéséből is profitálva Schumacher itt állt először dobogóra.

részletek

Retro – Profi az amatőrök közt

Nagy ígéretnek indult, de egy óriási baleset derékba törte karrierjét – az F1 aztán már nem ment neki (előtte se nagyon), GT-ben viszont a csúcsra ért, jelenleg pedig ő a legprofibb amatőr Le Mans-ban.

részletek

Retro – Egy kaotikus szezon parádés rajtja

Minden idők egyik legváltozatosabb idényeként vonult be az F1-es történelembe a 2012-es, s már az évadnyitó Ausztrál Nagydíj is tartogatott bőven fordulatokat, meglepetéseket és izgalmakat.

részletek

Retro - Raikkönen máig utolsó diadala

Az évtized egyik legváltozatosabb futama, amelyen még Adrian Sutil is az élen állt 11 körig, végül pedig egy Lotus nyert, hogy az eredmény szempontjából felettébb ígéretesen induljon a később egyhangúvá vált szezon.

részletek

Retro - Az ember, aki tilosban rajtolt

Van egy pilóta az F1 történetében, aki úgy került fel a versenyen valaha részt vett pilóták névsorára, hogy soha nem kapta meg a rajtengedélyt. Ráadásul nem is ez Hans Heyer legkellemetlenebb rekordja.

részletek

Retro – Rossi párbajra hívja Alonsót

2006 elején az akkor még „csak” hétszeres világbajnok motoros a Ferrarinál tesztelt, a Renault spanyolját azonban nem nyűgözte le – a „Doktor” emiatt háromfelvonásos párbajra hívta őt.

részletek

Retro – Amikor lassabb, gyengébb autókat akartak

Manapság úgy tekintünk vissza a 2001-es F1-re, mint egy vágyott állapotra a tökéletes versenygépekkel. Akkoriban meglepően sok támogatója volt a sportág visszalassításának.

részletek

Retro - Bemutatkozik egy F1-es világbajnok

17 éve ezen a napon Ausztrál Nagydíjat rendeztek Melbourne-ben, ahol a szokásos Ferrari egy-kettő mellett meggyőző teljesítményt nyújtott a Williams-BMW is, többek között egy húsz éves ifjonccal, Jenson Buttonnal.

részletek

Retro – Akit „öregen” értek a sikerek

1993-ban friss Daytona-győztesként mutatkozott be az F1-ben, hat évvel később majdnem Le Mans-t nyert, közte besöpört egy Formula–3000-es címet is, utoljára 2008-ban indult a 24 óráson. Hinnéd, hogy 1955-ben született?

részletek

Retro – Soha rosszabb szezonnyitót!

A március 9-én rendezett 2003-as szezonnyitó F1-es nagydíjon minden megvolt, amire szükség lehet egy izgalmas futamhoz: eső, büntetés, baleset, előzés, dráma, meglepetés – és egy ász utolsó győzelme…

részletek

Retro – Aki egyszerűen nem volt elég jó

F1, Le Mans, IndyCar – mi másra vágyhat egy autóversenyző? Például arra, hogy legalább némi sikert elérjen, s a negyvenen túl ne még mindig utánpótlás-eredményeit villogtassa… Mai hősünknek utóbbi nem adatott meg.

részletek

Retro – Akinek világbajnok volt az öccse

Pár éve még Max Verstappent emlegették Jos fiaként, most viszont Schumacher egykori csapattársát definiálják úgy, mint „Max édesapja” – ilyesmit élhetett át bő fél évszázaddal ezelőtt Jimmy Stewart is.

részletek
Olvastad már?