Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 23. kedd

Retro

Retro – Álomcsapat a Ferrarinál

A csapat legrosszabb szezonja után a Ferrari bajnokságért harcolt 1974-ben, 1975-ben pedig mindenkit lesöpört a pályáról. Mi kellett ehhez? Egy erős kezű vezető, Montezemolo, egy szupertehetség, Lauda, egy engedelmes csapattárs, Regazzoni, valamint egy kiváló mérnök, Forghieri. A siker átütő volt, de csak két évig tartott.

részletek

Retro - Műtőasztaltól a versenypályáig

Noha hivatása szerint színészként tevékenykedik mind a mai napig, életének legutóbbi másfél évtizedében legalább akkora szerepe volt az autóversenyzésnek, mint az elvállalt szerepeknek - a Grace klinika egykori Dr. Shepherdje, az 52. születésnapját ünneplő Patrick Dempsey igazi profivá vált visszavonulásáig.

részletek

Halálkanyar: A világ legveszélyesebb versenypályája

Negyvenöt év, huszonhét halálos áldozat, több tucat súlyos sérült, rettegő versenyzők és egy végeláthatatlan, egymérföldes kanyar. Ezek a Langhorne Speedway statisztikái.

részletek

Retro – Versenyzőket hozott az újévi gólya

A motorsportnaptárakat böngészve feltűnő, mennyivel több F1-es (vagy máshol sikeres versenyző) született január 1-jén, mint az év valamelyik átlagos napján. Őket gyűjtöttük csokorba, a listában vb-ezüstérmessel, motoros ásszal és az egyetlen magyar királykategóriás résztvevővel.

részletek

Ezek voltak az idei legnépszerűbb Retro cikkeink

Egyik legnépszerűbb rovatunkban sok érdekes és tartalmas témát dolgoztunk fel, összeállítottuk a top10-es listát a legolvasottabb anyagokból.

részletek

Schumacher – Négy év krónikája

Egy nem túl távoli és nagyon szomorú eseményt idéz fel mai évfordulós cikkünk: 2013-ban ezen a napon szenvedett életveszélyes síbalesetet Michael Schumacher, akinek állapotáról szinte semmit nem tudni azóta.

részletek

Retro - Adrian Newey legjobb F1-es autói

Ahová szerződött, ott világbajnok gépet alkotott: röviden így lehetne jellemezni a jelenkori F1 egyik, ha nem a legnagyobb tervezőgéniuszát, akinek életművéből öt sikeres modellt választottunk ki 59. születésnapján.

részletek

Retro – Schumacher visszatér az F1-be

2009-ben a karácsony előtti utolsó napon vált hivatalossá az év legnagyobb szenzációja: a három évvel korábban visszavonult hétszeres világbajnok a Mercedes színeiben tér vissza az F1 mezőnyébe.

részletek

Retro – A kölyök Vettel menti meg a németek büszkeségét

A nagy Michael Schumacher az egyéni döntőben, majd a csapatversenyben is hibázott– aztán jött a Bajnokok Tornáján debütáló Sebastian Vettel, hogy elhódítsa a Nemzetek Kupáját. Épp tíz év történt.

részletek

Retro - Alkoholcsempészetből Amerika nemzeti sportja

Hetven évvel ezelőtt történt valami, ami gyökeresen megváltoztatta az Egyesült Államok autósportját: keretek közé szorították a már akkor is nagyon népszerű stock car-versenyzést.

részletek

Retro – A McLaren bocsánatkéréssel megúszta a kémbotrány folytatását

2007-ben a McLaren istálló 100 millió dollár büntetést fizetett ki a kémkedési ügy következményeként: a gyűrűző balhé 2008-ra is hatással lehetett volna, ha nem tanúsít az istálló bűnbánást.

részletek

Retro – A két világbajnok mögött álló nő

Pénteken 91 éves korában elhunyt Bette Hill, az egyetlen nő, aki férje – Graham Hill – és fia – Damon Hill – Formula-1-es világbajnokká válását is átélte.

részletek
Olvastad már?