Steward
Gellérfi-Csizmadia Gergő
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 24. hétfő

Retro

Retro – Autóverseny hét év szünet után

Hét év: ennyi idő telt el az 1939 augusztusában megtartott Svájci Nagydíj után, amíg a II. világháborút követően újra nagydíjat rendeztek. A verseny Nizzában zajlott, egy olyan győztessel, aki az évekkel később létrehozott F1-es világbajnokságon is fontos szereplő volt.

részletek

Retro – Bahrein is tud izgalmas lenni

Szahír nem feltétlenül mozgalmas versenyeiről híres, az utolsó napfényes futamom azonban nem volt hiány eseményekben: szenvedő Mercedes, be nem csukódó DRS és egy versenyző épphogy elveszített egyetlen dobogója is terítéken volt.

részletek

Retro - Akinek a mormota elütése volt a legszebb F1-es napja

Az ezredforduló brit aranygenerációjának egyik legfényesebb gyémántjaként indult, de karrierje mégsem durrant akkorát, mint kortársaié, egy japán márkához való hűség ugyanis egy évtizeden át mellékvágányon tartotta.

részletek

Retro – Amikor Hamilton levadászta Vettelt

2011-ben ezen a napon rendezték meg az F1-es szezon harmadik versenyét Sanghajban, ahol a McLaren brit pilótája a verseny legvégén, jobb taktikájának köszönhetően múlta felül ellenfelét.

részletek

Retro – Az argentin csillag, aki sehol sem találta helyét

A legjobb nem bajnok F1-esek listáján előkelő helyet érdemel Carlos Reutemann, aki csapattársak ellenszenve, rosszul időzített átigazolások, egy rövid háború és egy katasztrofális döntő futam miatt nem tudott a világbajnokok soraiba lépni, akik közül nem egyet legyőzött azonos autóban.

részletek

Retro – A Honda válasza Hamiltonra

A japán gyártó 2008-ban bejelentette, hogy egy 16 éves gokartossal köt hosszú távú szerződést, aki évek múlva az F1-ben szerepelhet a csapattal. Will Stevens egy egészen más istálló színeiben valóban eljutott a királykategóriáig, de ott nem alkotott maradandót…

részletek

Retro – Az elfeledett mókamester-világbajnok

Rövid életre készült, s végül nem is adatott neki hosszabb – de igyekezett minden percét kihasználni, kollégái pedig nem csupán sebességéről, hanem elképesztő személyiségéről és őrült tréfáiról is megemlékeztek halála után.

részletek

Retro – Senna nehezen lett próféta hazájában

1985-ben ezen a napon versenyzett először a Lotus színeiben a legendás Ayrton Senna, ám hazai futama csalódást keltően alakult – a brazíliai balszerencse kevés kivétellel egész karrierjére is jellemző volt.

részletek

Retro – Massa első lépése a majdnem-vb felé

Bár végül egyetlen kanyaron múlt világbajnoki sikere, 2008-at Felipe Massa két kieséssel kezdte. Bahreinben aztán, Robert Kubica egyetlen pole-pozíciójának színhelyén győzelemmel szépített.

részletek

Retro – Amikor a McLaren a mostaninál is rosszabb volt

Visszaemlékezés a 2004-es Bahreini Nagydíjra, ahol Michael Schumacher ismét főlényesen győz, Button második dobogóját szerzi, Raikkönen alatt pedig látványos lángolással adja meg magát az autó.

részletek

Retro – Massa-rugdosás és csimpánz-Montoya

Ha volt versenyző, akinél mindig benne volt a pakliban, hogy olyasmit mond, mely bekerül az F1 aranyköpései közé – nos, David Coulthard mindenképpen ilyen volt. Válogattunk a legnagyobb mondásaiból!

részletek

Retro - Perez ragyog, Alonso megsiratja mérnökét

Két hőse volt a 2012-es Malajziai Nagydíjnak: Fernando Alonso pályafutása egyik legjobb versenyzésével csalt könnyeket Andrea Stella szemébe, Sergio Perez pedig lenyűgöző produkcióval robbant be az F1 élmezőnyébe.

részletek
Olvastad már?