Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 23. hétfő

Retro

Retro – Hamilton lenne Vettel csapattársa

Néhány évvel ezelőtt felmerült, hogy Lewis Hamilton Sebastian Vettel csapattársa lehet. A brit pilóta számolt az opcióval, hogy a Red Bullnál köt ki, és hangsúlyozta, szeret erős pilóták oldalán versenyezni.

részletek

Retro – Interlagos névadójának tragikus sorsa

Carlos Pace legnagyobb F1-es eredménye egyetlen futamgyőzelme volt hazájában, Brazíliában. Két évvel később ugyanitt pihente ki a versenyek fáradalmait, mikor hirtelen ötlettől vezérelve kisrepülőgépre ült, de sosem érkezett meg.

részletek

Retro – Ferrari teszteli az első Ferrarit

Mérföldkőt jelentő esemény történt a Scuderia életében ezen a napon 1947-ben: a Ferrari 125 csupasz prototípusa megtette első kilométereit a Maranello melletti országutakon. Enzo Ferrari maga járatta meg a nevét viselő legelső autót.

részletek

Retro – James Hunt világbajnok cimborája

Az 1976-os a rocksztár-versenyzők éve volt: míg a Formula-1-ben az évtized híres-hírhedt playboya, James Hunt nyerte a bajnoki címet, addig két keréken jóbarátja, a néha még rajta is túltevő Barry Sheene igázta le a világot…

részletek

Retro – A spái gumifalban véget ért F1-es pálya

290 km/h sebességgel száguldott ki a belga pályáról 2001 szeptemberében Luciano Burti: az újonc szezonját teljesítő fiatal pilóta hónapokig lábadozott, és többé nem versenyzett újra nagydíjon.

részletek

Retro – Montoya Frank Williamst szidta

A kolumbiai fenegyerek nem politikai korrektségéről volt ismert: miután a Williamstől a McLarenhez távozott, világgá kürtölte, mennyire méltánytalannak érezte, ahogy Frank Williams bánt vele.

részletek

Retro – Enzo Ferrari, a pilóta

A minden hájjal megkent csapatalapító, a rejtélyes legenda, az ősz hajú, napszemüveges olasz úr: elsősorban így él bennünk a 120 éve született Enzo Ferrari. Istállója sikerei helyett most versenyzői pályafutását összegezzük, mely során győzelmeket is szerzett az olasz pályákon.

részletek

Retro – Az első Ferrari pilótája

A világháború idején Enzo Ferrarinak kötött üzleteket, néhány évvel később pedig ő vezette a Ferrari 125-öt annak első versenyén és győzelmekor. Így véste be a nevét a Scuderia történelmébe Franco Cortese, aki F1-es nagydíjon soha nem indult el.

részletek

Retro – Rövid életű sikercsapat Raikkönennel

2012. február 5-én hullt le a lepel a fekete-arany Lotus E20-ról: a történelmi névhez és színekhez neves pilóta is járt, a Formula-1-be visszatérő Kimi Raikkönen. A csapat ambíciói nagyok voltak, és az eredmények is érkeztek – a lendület azonban hamar kifulladt.

részletek

Retro – Az első magyar vb-futamgyőztes motoros

1948-ban ezen a napon született Drapál János, hazánk gyorsasági motorsportjának egyik legkiemelkedőbb alakja, aki a Vasfüggöny mögül kilépve a nemzetközi porondra is páratlan sikereket ért el.

részletek

Retro – A 80 éves sebességrekord, amely csak tavaly dőlt meg

1938 januárjában a futurisztikus Mercedes 432,7 km/h-s sebességgel száguldott a német autópályán – 2017-ig, a Koenigsegg rekordkísérletéig tartott, hogy ezt bárki túlszárnyalja.

részletek

Retro – A 12+1-szeres világbajnok

Gyerekkorában kétkerekűeket kötött el és igazolványt hamisított Angel Nieto, aki az élvonalban kizárólag kis motorokkal szerzett 13 világbajnoki címet, nagyobbra fel sem akart ülni.

részletek
Olvastad már?