DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Lauda végre hazamehetett

Dr. Helmut Marko elárulta, hogy a lehető legjobban halad Niki Lauda rehabilitációja, aki már haza is térhetett a kórházból, tüdőátültetése után. A Hondáról is beszélt a tanácsadó.

Augusztusban kellett tüdőátültetést végrehajtani Niki Laudán, akinek a hírek szerint szépen halad a rehabilitációja. Honfitársa és barátja, Dr. Helmut Marko mondott néhány szót a háromszoros világbajnokról a Servus TV-nek.

„Öt hónap után Niki végre elhagyhatta a kórházat és a rehabilitációs klinikát, és végre hazatért. Minden szerve működik, így most már az a legfontosabb, hogy felerősödjön. Hiszek benne, hogy láthatjuk őt Ausztráliában, a márciusi szezonnyitón.”

Lauda felépülése jól halad


Ezután a Hondára való átállásról is ejtett néhány szót Marko: „Eddig – technikai szempontból – minden ígéretüket betartották. Ha így haladunk, jó eséllyel harcolhatunk a világbajnoki címért az előttünk álló szezonban.”

Az osztrák attól sem tart, hogy olyan pocsékul fog végződni az ő kapcsolatuk a Hondával, mint anno a McLarennek, akiknek alaposan odaszúrt egy korábbi interjúban. „Mások a célkitűzéseink, mint a McLarennek. Felkészültünk rá, hogy a Honda egy másik kultúrából érkezik. De bennük van a potenciál és megvan az anyagi hátterük is ahhoz, hogy sikeresek legyenek a Formula-1-ben. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

„A sportban eltöltött 14 évünk során ez az első alkalom, hogy gyári csapatnak mondhatjuk magunkat. Megmondtuk a Hondának, hogy a lehető legerősebb motort készítsék el számunkra, de bármit is fognak hozni, mi azt építjük majd be az autóba” – mondta el Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: