DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Egy neurológus szerint Schumacher élhet újra normális életet

Egy új kutatás szerint évek elteltével is van remény a felépülésre, ha nem is teljesre. Kiderült, hogy az elmúlt időszakban készültek lesifotók, melyeket azonban nem tártak a nyilvánosság elé.

Négy éve, hogy Michael Schumacher sorsfordító síbalesetet szenvedett a Francia Alpokban. A szerdán 49. életévét betöltő német versenyző állapotáról rendkívül keveset tudni azt leszámítva, hogy felépülése még mindig csak távoli álom. Egy szakorvos szerint azonban a hétszeres világbajnok gyógyulása továbbra is lehetséges, kiindulva a vegetatív állapotban levő betegekkel foglalkozó kutatásból:

„Nem szabad feladni a reményt. Egy svéd tanulmány szerint a betegek 30-40 közti százaléka visszanyerte öntudatát” – mondta az Express lapnak Mark Obermann professzor, egy német klinika neurológiai központjának vezetője. Ezek a betegek, ha nem is feltétlenül teljes, de normális életet élhetnek: „Sokan visszatérnek az életbe, és látják a gyermekeiket, unokáikat felnőni, a terveiket, a családban és szoros baráti körben történteket.”

„Bizonyított, hogy ezek a betegek nagyobb tudomással vannak a körülöttük történő dolgokról, mint amilyen mértékűnek korábban lehetségesnek gondolták” – folytatta az orvos, hozzátéve, ebből kifolyólag mennyire fontos a család közelsége, az érintések, hangok.



Az Express egy most 49 éves nő, Carola Thimm esetét is felhozta, aki ma újra normális életet él. 36 évesen, várandósan aneurizma következtében összeesett, és öt évet töltött kómában, gyermekét császármetszéssel hozták világra. A nő elmondta, míg kómában volt, érzékelte a körülötte történő eseményeket.

A francia L’Equipe azt írta, Schumachert továbbra is a svájci birtokon ápolják, a villa mellett kialakított épületben. 15 orvosból és ápolóból álló csapat gondoskodik róla, felesége, Corinna mellett gyermekei, Mick és Gina Schumacher látogatják.

A biztonsági személyzet eddig mindenkit távol tartott a falakon belülre jutástól, de a birtok környékén fotósok lézengenek. Mint kiderült, fényképek is készülnek, melyek azonban nem kerülnek ki a nyilvánosság elé: „A munkánk az, hogy figyeljük, mi történik. Készítettünk képeket is, de úgy döntöttünk, nem töltjük fel az adatbázisunkba. Egy ilyen helyzetben levő személy képeinek publikálása csak rombolná a kiadó imidzsét” – mondta egy fotós. Nem tért ki rá, de a Schumacher család által kilátásba helyezett súlyos perek is elrettentő erőt képviselnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: