DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Megveheted Hamilton 2013-as Mercedesét

Árverésre bocsájtják Lewis Hamilton 2013-as Formula-1-es autóját, a Mercedes W04-est, amellyel a Hungaroringen nyerni tudott a brit. Szeretnél otthonra egy igazi, modern F1-es autót?



Innentől már csak pénz kérdése az egész. A Mercedes ugyanis hivatalosan árverésre viszi a négy évvel ezelőtti F1-es autóját. Ez ugyan nem nyert világbajnoki címet, de Hamilton és Nico Rosberg összesen három futamot nyert vele abban az esztendőben (Hamilton egyet, Rosberg kettőt) és a konstruktőri világbajnokság második helyét csípték meg a Red Bull mögött.

Mi tagadás, jócskán kell hozzá megtakarított pénzösszeg, de ha a garázsba szeretnél egy F1-es Mercedest, itt a lehetőség. Hamilton Ezüst Nyila a „Mercedes-Benz Classic’s All Time Stars dealership” kereskedelmi oldalra kerül fel elsőként, bárki megveheti. A pontos összeget még nem írta le a stuttgarti gyáróriás, de sejtésünk lehet róla, hogy nem lesz olcsó.

Milyen részletek ismertek a versenyautóról? A szezon során frissített első vezetőszárnnyal szerelték fel, a jó öreg V8-as, 18ezres fordulaton pörgő erőforrás hajtja és még KERS is van benne. Ezzel az autóval a hírek szerint nem vettek részt versenyen, hanem utcai bemutatókon használták. Az utolsó évad volt a hibrid-éra előtt, de így is fontos állomás Lewis Hamilton pályafutása során. Van köztetek érdeklődő?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: