DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Öt hónap után kiengedték a kórházból Stirling Mosst

Hosszú ideig nem kaptunk hírt a mellkasi fertőzéssel ápolt versenyzőlegendáról, most azonban örömteli információ érkezett Mossról. Hétvégén már otthonról nézi a Spanyol Nagydíjat.

A Formula-1 legendás alakja, a négyszeres vb-ezüstérmes Stirling Mossról év elején érkezett a hír, hogy még karácsony előtt kórházba került Szingapúrban, ahol feleségével töltötte az ünnepeket. A 87 éves Mosst mellkasi fertőzés miatt kellett kezelni, és a közleményből úgy érződött, állapota eleinte aggasztó volt, ám később javulni kezdett.

Moss hogylétéről azóta nem értesültünk: egy újabb, szintén a versenyző weboldalán megjelent közleményből azonban kiderült, egészen mostanáig kórházban volt, Szingapúr után Londonban, ahova repülővel szállították vissza. Közel öt hónap – pontosan 134 nap – után térhetett haza, ahol további lábadozás vár rá.



„Még sok idejét kell pihenéssel töltenie, de azt üzeni, megvan a kellő elszántsága, és remek bokszszemélyzet segíti” – írta Moss oldala. „Ő és Lady Moss rendkívül hálásak az orvosi személyzetnek, az itthoninak és külföldinek egyaránt, akik fáradhatatlanul dolgoztak, hogy mindezt lehetővé tegyék. Szívük legmélyéből szóló köszönetet akarnak mondani a családnak, barátoknak és rajongóknak szeretetükért és támogatásukért, amely elsöprő volt, sok erőt, mosolyt és reményt adott számukra. Egyelőre csak a párnájukra szeretnének dőlni odahaza, és onnan nézni a Spanyol Nagydíjat.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: