DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Kórházban a 87 éves F1-es legenda

Ma tudódott ki, hogy mellkasi fertőzés miatt karácsony óta kórházban fekszik Stirling Moss. Állapota kezdetben súlyos volt, de azóta jelentősen javult, ő maga pedig jó hangulatban van.

Sir Stirling Mosst, az 50-es és 60-as évek Formula-1-es sztárját kórházban ápolják Szingapúrban. Bár a hír csak ma látott napvilágot, az 1929-ben született Moss több mint három hete fekszik egy szingapúri klinikán, ahova karácsony előtt került be mellkasi fertőzés miatt – feleségével a távol-keleti városállamban töltötte az ünnepeket. Az állapotáról kiadott közleményből úgy érződik, a helyzet aggasztó volt, de azóta egyértelműen javult.



„A fertőzés súlyossága miatt néhány komplikáció merült fel, javulása pedig nem volt olyan gyors, mint várni vagy remélni lehetett. Állapota azonban folyamatosan javul, az orvosok pedig már stabilnak jellemzik” – áll a versenyző hivatalos oldalán megjelent közleményben. „Ami őt magát illeti, remek szellemben van, és csak az bosszantja, hogy ki kellett hagynia a karácsonyi hajókázást a barátaival.”

A négyszeres bajnoki második ­– a legjobb versenyzőnek tartják, aki sosem nyert címet – Moss felesége a Daily Mail lapnak nyilatkozott: „Nem így képzeltük el a karácsonyunk. Sosem szerette az angliai telet, de ez elég extrém módja annak, hogy elkerülje. Innen már csak felfelé vezet az út. Igazi harcos” – mondta, tréfálkozásából pedig azt feltételezhetjük, hogy valóban nincsen már ok aggódni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: