DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Hamilton és Bottas az F1 Federere és Nadalja?

Toto Wolff szerint mostani versenyzői között jóval kisebb a feszültség, mint volt a brit és Nico Rosberg esetén, Sebastian Vettellel együtt pedig kölcsönös tisztelettel tekintenek egymásra.

A Mercedesnél az elmúlt években hozzászokhattak, hogy gyakran kerültek kellemetlen helyzetbe a pilótáik csatározásai miatt: Lewis Hamilton és Nico Rosberg a pályán és azon kívül is sokszor összecsaptak, nem egyszer pedig ütközésig fajult a dolog, a garázsban pedig állandóan feszült volt a hangulat.

Mindez azonban megváltozott, amióta a német visszavonult, s Valtteri Bottas került a helyére, aminek kitűnő bizonyítéka, ahogy Hamilton fogadta a minap finn társa első pole-ját. Persze a kérdés, hogy ez a közel baráti viszony meddig tart ki – Toto Wolff így látja a helyzetet:

hamilton-bottas-mercedes-f1-bahrein



„Nico és Lewis között nagyon speciális volt a helyzet, hiszen nagyon hosszú közös múltra tekintettek vissza” – utalt az előző évekre a címvédő alakulat csapatvezetője, akinek szavait az F1i.com szakoldal idézi. „Rengeteg volt köztük a feszültség, ebből néhányat mindenki ismer, néhányról viszont sosem fogunk tudomást szerezni, olykor pedig igen ellentmondásossá vált a helyzet.”

„Lewis és Valtteri között azonban nem érzem ezt a feszültséget. Vettel és köztük kicsit hasonló a helyzet, mint Federer és Nadal esetén: nagyon komoly tisztelettel tekintenek egymásra” – fogalmazott Wolff, aki az évezred két legsikeresebb teniszezőjének legendásan kemény, mégis végig tisztességes párharcával vont párhuzamot. „Remélem, ez még sokáig kitart” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: