DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Kritizálják Hamilton gépfegyveres videóját

Az F1-es mezőny szabadelvű pilótája, Lewis Hamilton szombat délután egy újabb vitatható tevékenységgel borzolta a kedélyeket, amikor egy olyan videót osztott meg közösségi oldalán, amelyen gépfegyverrel tüzel.

A brit pilóta mozgalmas nyári szünetébe a jelek szerint egy kis lőgyakorlat is belefért, a Belga Nagydíj időmérője után pedig erről mindenki tudomást is szerezhetett, amikor a Hamilton Instagramján megjelent videóban a brit célba lőtt egy gyorstüzelésű fegyverrel.

A videót azonban hamarosan törölték, miután az sokak nemtetszését kiváltotta, különösen amiatt, mert Spától nem is olyan messze éppen egy nappal korábban történt egy támadás, amelyben egy fegyveres hasonló módon tüzet nyitott egy Amszterdamból Franciaországba tartó személyvonatra.

Lewis-Hamilton



Hamilton elmondása szerint nem is tudott arról, hogy a videó felkerült az oldalára, ugyanis azt egy barátja töltötte fel. „Semmilyen pozitív kommentár nem volt mellette, szóval szerintem nem is igazán számít” - értetlenkedett a brit.

A Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda azonban más véleményen van, és a hírek szerint az ő közbenjárására tűnt el a videó a nyilvánosság szeme elől. „Jól ismerem Lewist, és tudom, hogy semmi rosszat nem akart. De meg fogom kérni rá, hogy tüntesse el a videót az internetről” - idézi Laudát a Bild.

A német SID hírügynökségnek nyilatkozva Hamilton főnöke, Toto Wolff is megszólalt: „Lewis egy rocksztár, ettől viszont még tisztában kell lennie azzal, hogy mi történik a világban” - utalt az osztrák az említett támadásra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: