DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 24. péntek
WTCC

Vízilabdás bátyja adott tippeket Nagy Daninak

A WTCC-ben harmadik versenyhétvégére készülő Nagy Dániel elárulta, az olimpiát megjárt testvére is tanácsokat adott neki azzal kapcsolatban, hogyan álljon hozzá idei futamaihoz a Zengő Motorsport színeiben.

Aligha van még egy olyan testvérpár Magyarországon, akik két ennyire eltérő sportban jutottak fel az élvonalba. Nagy Viktor a vízilabda-válogatott kapusaként éppen hazaért a riói olimpiáról, ahol ötödik helyet szerzett csapatával, amikor öccse, Nagy Dániel Japánba készült a WTCC következő fordulójára. A 18 éves pilóta a sorozat hivatalos oldalának árulta el, hogy olimpikon testvére milyen tanácsokkal látta el őt.

Dppi_03716005-_161



„Azt mondta, ’nyomd keményen, és tanulj, amennyit csak tudsz. Ne foglalkozz az eredményekkel, hiszen még fiatal vagy és rengeteg idő áll előtted. Csak leszegett fejjel próbálj többet dolgozni, mint mások.’” - idézte fel bátyja szavait Dani.

A magyar pilóta Vila Realban kapta meg először idei autóját a Zengőtől, azóta pedig Termasban is rajthoz állt már, s egyelőre a technikával való ismerkedés jelenti számára a prioritást.

„Szeretném folytatni azon az úton, amit Portugáliában elkezdtünk. Van néhány ötletünk arra, hogy mit változtathatnánk az autó beállításain, és szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen tudjuk, hogy mivel javíthatnánk jelentősen a tempónkat. A fő célom persze még mindig az, hogy annyi kilométert teljesítsek, amennyit csak lehet.”

A Zengő Motorsport felállása pedig immár teljes lesz, hiszen az argentínai fordulót vakbélműtét miatt kihagyó ifj. Ficza Ferenc is felépült és visszatér a csapathoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: