DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WTCC

Népszerű pilóta tér vissza a WTCC-be

A túraautó- és a ralikrossz-világbajnokság versenynaptárának ütközése tette lehetővé, hogy a szlovákiai futamon ismét a WTCC mezőnyében legyen egy közönségkedvenc pilóta, akinek az elmúlt években kevés sikerben volt része.

A lehetőség a Münnich Motorsportnál adódott az idei bajnokság második versenyhétvégéjére. Rene Münnich idén maga is visszatért saját csapata Chevrolet RML-jének volánja mögé a túraautózás világporondjára, ám az év során megosztja teendőit a WTCC és a WRX között, hiszen a ralikrossz világába is belekóstol.

A következő hétvégén a Slovakia Ringen rendezendő WTCC-forduló egybeesik a WRX portugáliai szezonnyitójával, Münnich pedig utóbbira fog elutazni. Hogy autója ne maradjon üresen, a mezőny létszáma pedig ne csökkenjen tovább, beugrót keresett önmaga helyére, s a brit James Thompson személyében meg is találta az ideális jelöltet, aki egy év kihagyás után teszi be ismét a lábát a paddockba.

Dppi_03714015_031



A 41 éves Thompson elismert alakja a túraautózásnak, hiszen a BTCC kétszeres bajnokaként már a sorozat 2005-ös indulásakor ott volt a WTCC mezőnyében, ahol máig négy futamgyőzelmet szerzett. Miután 2009-ben átnyergelt a szárnyait bontogató Ladához, az utóbbi években már kevés sikerben volt része, és a tavalyi szezon elején szakított is az orosz gyártóval. Azóta nem láthattuk a rajtrácson, ám most Szlovákiára váratlanul visszatér, és a Chevrolet révén egy olyan autóba ül majd, amellyel még nem versenyezhetett korábban - a vb mezőnyében ugyanis a Lada mellett az Alfa Romeo, a Honda és a SEAT pilótája volt.

Egyelőre egyszeri beugrásra szól Thompson megállapodása, de mivel a szezon során több ütközés is lesz a WTCC és a WRX naptárában - legközelebb május elején a marrakechi forduló idején -, így a felek nem zárkóztak el a további együttműködéstől sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: