DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
WTCC

WTCC: Az első futamon fordul a rajtrács

Immáron hivatalosan is bejelentették, hogy átalakítják a WTCC-hétvégék menetrendjét a következő szezontól kezdve: nem a MAC3 nevű csapatidőfutam bevezetése lesz az egyetlen változás.

A Motorsport Világtanács jóváhagyta a WTCC-hétvégék átalakítására vonatkozó elképzelést, így a következő szezontól kezdve életbe lépnek azok a változások, melyekről Francois Ribeiro beszélt nemrég. A fordított rajtrácsos futam mostantól nem a hétvége második, hanem az első versenye lesz, míg az időmérőn elért sorrendben a főversenynek nevezett második futamon rajtolnak majd el a pilóták.

wtcc_kina_boksz_w



A változtatásról Francois Ribeiro promóter így nyilatkozott: „Sosem találtuk túl könnyűnek, hogy megértessük a rajongókkal a jelenlegi koncepciót, melyben a pole-t szerző pilóta nem az élről kezdi a hétvége utolsó versenyét. Az FIA-val, a gyártókkal, a csapatokkal és a versenyzőkkel együtt hoztuk meg a döntést arról, hogy egyszerűbbé tesszük a formátumot.”

„A cél az volt, hogy növeljük a versenyek látványosságát, s egyúttal érthetőbbé tegyük a hétvégék felépítését azáltal, hogy a legjobbat hagyjuk utoljára, ahogy az igaz a sportágak nagy többsége esetében. Ezzel együtt azt is fontosnak tartottuk, hogy megmaradjon a fordított rajtrácsos forma, mely mostantól a hétvégék első futama lesz” – mondta Ribeiro.

A WMSC hivatalos közleménye egyúttal megerősítette a kerékpárversenyek által ihletett különleges időfutam, a MAC3 bevezetését is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: