DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
WTCC

Filippi Chevrolet-vel folytatja pályafutását

Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett, de a héten lezajlott barcelonai tesztje után tényként lehet kezelni, hogy John Filippi a tavalyi TC2-ben teljesített idénye után idén is marad a Campos Racingnél, ahol immár egy TC1-es Chevrolet Cruze-t terelget majd a túraautó-világbajnokság mezőnyében.

John Filippi tavaly a Campos Racing egyik TC2-es SEAT Leónjának volánjánál mutatkozott be a WTCC-ben, ahol végül a bmw-s Franz Engstler mögött a második helyen zárta a régi szabály szerint épült autók számára kiírt Yokohama Trophy-t. Idén azonban már csak TC1-es kocsik állhatnak rajthoz a világbajnokságon, ám úgy tűnik, a fiatal spanyol számára így is lesz a mezőnyben: a február végén a 20. életévét betöltő versenyző a héten Barcelonában tesztelt, méghozzá Dusan Borkovic 2014-es Chevrolet-jével (a szerbet idén már a Proteam Racing Hondájában láthatjuk körözni).



Ez alapján szinte biztosra vehető, hogy Filippi marad jelenlegi alakulatánál, amely a TouringCarTimes.com információi szerint összesen három Chevy-t indít majd idén, s Hugo Valente mellett ő lehet a második pilótájuk. Az említett weboldal úgy tudja, a spanyol ráadásul a szezon során már nem Borkovic korábbi autójával fog menni, hanem egy vadonatúj Chevrolet RML Cruze-t kap majd. A harmadik versenyző nevére pedig minden bizonnyal a jövő pénteken szintén Barcelonába sorra kerülő média- és tesztnapon derül majd fény.

Filippi így nyilatkozott az angol szakportálnak: „Szeretnék a tavaly felhalmozott tapasztalataimra építeni, noha számos pálya, amelyet 2014-ben megismertem, már nem szerepel a 2015-ös naptárban, de az újak voltaképpen mindenki számára ismeretlenek lesznek. Ha megnézzük, mit ért el tavaly Valente, aki számos balszerencse ellenére is 12. lett a bajnokságban, úgy érzem, egy top12-es eredmény a mostani szezonban is kielégítő lenne. Örülök, hogy a Campos csapatával folytathatom, akinek óriási a szaktudásuk ezen a területen. Ráadásul a mérnököm is maradt ugyanaz, akivel tavaly a TC2-ben együtt dolgoztam, és akivel jól kijövök. Már várom az első verseny kezdetét.” 

A szezon közeledtét jól jelzi, hogy Filippi mellett egy másik pilóta is kipróbálhatta új autóját: a Sebastien Loeb Racing bemutatta Mehdi Bennani Citroënjének festését, s egyúttal egy „shakedown”-ra is sort kerítettek a marokkói számára. Íme, a pilóta nemzeti színeibe öltöztetett C-Elysée:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: