DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap

USA hírek

Pagenaud a Ganassitól fél

Az IndyCar sorozat címvédője, a francia Simon Pagenaud nem hiszi, hogy megmarad a Penske istálló dominanciája erre a szezonra is. A Ganassi csapattól tart leginkább.

részletek

USAracing: Egy perccel éjfél előtt, 2. rész

Az alábbiakban egy motorsport berkein belül óriási befolyással bíró szervezetről, valamint annak vezetőiről lesz szó, akiknek komoly érdekeik fűződtek ahhoz, hogy aláássanak az amerikai CART-nak.

részletek

Először nyert Daytona 500-at a Haas

A 2004-es Sprint Kupa-győztes Kurt Busch diadalával zárult az 59. Daytona 500, miután több riválisa is balesetbe keveredett, vagy üzemanyag-problémákba ütközött.

részletek

"Nagyon trükkös" - Montoya Ferrarit tesztelt

A kolumbiai ex-F1-es pilóta háttérbe került IndyCar-csapatánál és sorozatot válthat - tesztelt egy Ferrarit Sebringben és van esély rá, hogy az olasz csapattal fog versenyezni.

részletek

NASCAR: Túlélni a túlélhetetlent

2004. november 2-án, nyolc nappal azt követően, hogy a Blue Ridge-i repülőgép-szerencsétlenségben elvesztette a fiát, bátyját, unokahúgait, barátait és fontos üzleti partnereit, Rick Hendrick készen állt arra, hogy ismét csapata főhadiszállására látogasson.

részletek

NASCAR: Repülőút a halálba

A NASCAR történetének egyik legszörnyűbb tragédiája nem a versenypályán, hanem a levegőben történt: 2004. októbere örökké fájdalmas emlék lesz a sportág rajongói számára.

részletek

„Aki fél a veszélytől, keressen más sportot”

Markáns véleményt fogalmazott meg a biztonsági törekvésekkel szemben az IndyCar félelmet nem ismerő orosza. A Paul Ricard pályánál például egy számítógépes játékot is élvezetesebbnek tart.

részletek

Penske: Első négy hely az IndyCarban?

A Team Penske alakulata már tavaly is elhódította az IndyCar összetettjének első három helyét, a bajnoki címről lecsúszó Will Power úgy véli, idén még erősebbek lesznek majd.

részletek

NASCAR: Sosem látott új pontrendszer

Ha valaki azt hitte, hogy a Monster érkezése lesz a legnagyobb változás az előttünk álló NASCAR-szezonban, bizony nagyot tévedett: olyan pontrendszert kaptunk, amilyen a világ nem látott még!

részletek

Ezért nem lesz halo az IndyCarban

Észak-Amerika első számú open wheel-bajnoksága is intenzív kutatásokat végez fejvédelem terén, de az F1-től eltérően inkább az aeroscreent, mint a halót tartják bevethető megoldásnak.

részletek

Egy perccel éjfél előtt - 1. rész

Az open-wheel szakadás számos konteó megszületését eredményezte, amelyek között témáját tekintve előkelő helyet foglal el a legégetőbb kérdés, miszerint mégis mi, vagy inkább ki volt a kiváltó oka?

részletek

Alonsóhoz hasonlítják az Indy-bajnok Dixont

A két legnagyobb formulaautós sorozat veterán bajnokai ugyanazon tulajdonságukkal tűnnek ki a mezőnyből, állítja Dario Franchitti, aki Dixon kíméletlenségét éveken át csapattársként tapasztalhatta meg.

részletek