DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
USA

Barrichello figyelmeztette Alonsót

Miután az „örök második” brazil versenyző befejezte F1-es pályafutását, átnyergelt az IndyCar-ba, ahol az Indy 500-on is elindult - Barrichello szerint Alonso még nem tudja, hogy mire vállalkozott.

Igazi visszavonulásról nem lehet beszélni Rubens Barrichello esetében, hiszen a sportág egyik legtapasztaltabb versenyzője a hátsó ajtón távozott: a Williams 2012-ben már nem tartott igényt a szolgálataira, ahogyan más csapatok sem, ezért a következő szezont az IndyCarban töltötte a nemrég megszűnt KV Racing színeiben. A brazilnak nem sikerült dobogóra állnia, az Indy 500-on viszont helyt állt, és időmérős 10. helyét követően 11. pozícióban zárt.



Nemrég Dario Franchitti háromszoros Indy-győztes fejtette ki véleményét Fernando Alonso brickyardos részvételéről, most pedig Barrichello üzent egykori versenyzőtársának: „Bármennyit is készültem karrierem során, csak egy gyakorlásom volt oválon, és amikor elmentem Indianapolisba, olyan dolgokkal találkoztam, amilyenekre nem számítottam. Számomra ezek a kulcsszavak: készülj a váratlanra” – nyilatkozta a brazil a Motorsportnak.

„Indianapolis pontosan erről szól, remélem lesz lehetősége a gyakorlásra. De nem csak a pályán töltött idő fontos, hanem hogy mire megy a többiek ellen, turbulenciában és forgalomban autózva” – mondta Barrichello, aki bevallotta, amikor először elolvasta a hírt, azt hitte, viccről van szó. „Amikor láttam, nem hittem el! Nem csak egy versenyt hagy ki, hanem a Monacói Nagydíjat! De az ő döntése, a Hondával együtt.”

A brazil bízik benne, hogy kétszeres világbajnok remekül teljesít majd az Indy 500-on, főleg annak tükrében, hogy az Andretti Autosporttal áll rajthoz. „Nagyszerű pilóta, és biztosan hamar alkalmazkodni fog az oválhoz. Remek csapat áll mögötte Indianapolisban, így ami az autó hatékonyságát illeti, nem lesz problémája.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: