DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 24. vasárnap

USA hírek

A szabály, amely garantálta az életveszélyt

Az amerikai stock-car versenyzés kiemelt szervezeteinél még az ezredforduló után is érvényben volt egy olyan regula, amely kimerítette a szándékos veszélyeztetés fogalmát.

részletek

Bourdais utolsó helyről nyert a szezonnyitón

A francia pilóta első versenyén diadalmaskodott új csapatánál, a Dale Coyne Racing színeiben, megelőzve a címvédő Simon Pagenaud-t. A pole-ról induló Will Power feladta a küzdelmet.

részletek

Power kockázatot vállalt és kifizetődött

Will Power mindent egy lapra feltéve futotta időmérős körét az Indycar nyitófutamának helyszínén, St-Petersburg-ban. A rizikózás meghozta gyümölcsét, megcsípte a pole pozíciót.

részletek

Dixoné az első nap St-Petersburg-ban

Úgy tűnik, valóban jót tett a Ganassi istállónak a Hondára való váltás, Scott Dixon ugyanis az élen zárta az első napot az Indycar nyitófutamának első két edzését követően. Ha ez nem lenne elég, az első négyben zárt három Ganassi autó, ez bizony biztató Chip Ganassi istállója számára, még ha ezek még csak szabadedzések is voltak.

részletek

Esélylatolgatás a 2017-es Indycar szezonra

Küszöbön az idei 17 futamos Indycar idény első futama St. Petersburgban. Vasárnap máris kezdés. Nézzünk egy kis kitekintést a tengerentúlra, ki lehet veszélyes idén a címvédő Simon Pagenaud-ra!

részletek

Pagenaud a Ganassitól fél

Az IndyCar sorozat címvédője, a francia Simon Pagenaud nem hiszi, hogy megmarad a Penske istálló dominanciája erre a szezonra is. A Ganassi csapattól tart leginkább.

részletek

USAracing: Egy perccel éjfél előtt, 2. rész

Az alábbiakban egy motorsport berkein belül óriási befolyással bíró szervezetről, valamint annak vezetőiről lesz szó, akiknek komoly érdekeik fűződtek ahhoz, hogy aláássanak az amerikai CART-nak.

részletek

Először nyert Daytona 500-at a Haas

A 2004-es Sprint Kupa-győztes Kurt Busch diadalával zárult az 59. Daytona 500, miután több riválisa is balesetbe keveredett, vagy üzemanyag-problémákba ütközött.

részletek

"Nagyon trükkös" - Montoya Ferrarit tesztelt

A kolumbiai ex-F1-es pilóta háttérbe került IndyCar-csapatánál és sorozatot válthat - tesztelt egy Ferrarit Sebringben és van esély rá, hogy az olasz csapattal fog versenyezni.

részletek

NASCAR: Túlélni a túlélhetetlent

2004. november 2-án, nyolc nappal azt követően, hogy a Blue Ridge-i repülőgép-szerencsétlenségben elvesztette a fiát, bátyját, unokahúgait, barátait és fontos üzleti partnereit, Rick Hendrick készen állt arra, hogy ismét csapata főhadiszállására látogasson.

részletek

NASCAR: Repülőút a halálba

A NASCAR történetének egyik legszörnyűbb tragédiája nem a versenypályán, hanem a levegőben történt: 2004. októbere örökké fájdalmas emlék lesz a sportág rajongói számára.

részletek

„Aki fél a veszélytől, keressen más sportot”

Markáns véleményt fogalmazott meg a biztonsági törekvésekkel szemben az IndyCar félelmet nem ismerő orosza. A Paul Ricard pályánál például egy számítógépes játékot is élvezetesebbnek tart.

részletek