Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 26. péntek
USA

Power kockáztatott és megszerezte az első rajthelyet

Will Power mindent egy lapra feltéve futotta időmérős körét az Indycar nyitófutamának helyszínén, St-Petersburg-ban. A rizikózás meghozta gyümölcsét, megcsípte a pole pozíciót.

Egész hétvégén a Ganassi istálló, főleg Scott Dixon volt elemében, de az időmérő edzésen Power a kockáztatás mellett döntött. Gyors körében még a falat is megkóstolta finoman, de sem az autó nem sérült, sem időt nem vesztett vele. Végül meg is verte riválisát, Dixont, akinek meg kellett elégednie a második rajtkockával.

Ez egy történelminek is nevezhető pole az amerikai számára, ugyanis az elmúlt nyolc itt futott nagydíjából hetet (!) ő kezdett az élről. „Jól sikerült az egy körös kvalifikáción a kockáztatás, bár az abroncsok meglehetősen csúszkáltak” – kezdte nyilatkozatát Power.

„Az autón is sokat dolgoztunk, több alkalommal is rossz irányba mentünk el a beállításokkal. Az utolsó kifutásom előtt azonban egészen mást próbáltunk. Igen, nagyon boldog vagyok, hogy a pole pozíció az enyém lett, rettentően szoros küzdelem lesz” – tette hozzá az egyszeres Indycar bajnok.

Will Power az élre repítette a Penske-t


Továbbra is a Ganassi tűnik egyébként erősebbnek, Power mögött ugyanis jóval gyengébben teljesítettek a Penske-s csapattársak. Josef Newgarden a negyedik, a címvédő Simon Pagenaud csak a 14., a veterán Helio Castroneves pedig mindössze a 16. rajthelyet szerezte meg.

Még rosszabbul járt azonban a hétvégén egyébként előtte jól teljesítő, négyszeres bajnok Sebastien Bourdais, aki az időmérőn a falnak ment, így mért kör nélkül esett ki már az első körben, az utolsó, azaz 21. rajthely lett a franciáé.

Power és Dixon mögött Hinchcliffe, Newgarden, Sato, Kanaan, Chilton, Rossi, Kimball és Rahal fért még be az első tízbe. Érdekes futamra számíthatunk vasárnap este!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?