DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

Josef Newgarden nyerte az idei Indy500-at

Az utolsó körben előzte meg Marcus Ericssont, szenzációs futamot hozott a 107. Indy500: a Penske pilótája örülhetett a drámai küzdelem végén.

Egyetlen körre engedték el a mezőnyt a 107. Indy500 végén, és a kör közepén a második helyről támadó Josef Newgarden lendületből megelőzte az újraindítást az élről kezdő Marcus Ericssont, majd kivédekezte a visszatámadást, így végül karrierje első győzelmét aratta a legendás viadalon.

A futam utolsó tizenöt körében több piros zászlós megszakítás is történt azok után, hogy addig nagyobb baj nélkül lehozta a mezőny a kétszázkörös küzdelem nagyját. A pole-ból rajtoló Palounak aztán Veekay nekicsúszott a bokszban, ezzel tönkretette a futamát, Romain Grosjean összetörte az autóját azok után, hogy előtte már a bokszban is ütközött egyet Colton Hertával, miközben O'Ward és Rosenqvist is vezette már a futamot.

A hajrában Rosenqvist hibája után Kirkwood szenvedett óriási balesetet, amely során a kereke átrepült a nézőtéren, és egy parkoló autót tört össze, óriási mázlival sikerült elkerülni a tragédiát. Az utolsó nyolc körre O'Ward vezetésével indult el a mezőny, de aztán megforgott, amikor már Ericsson mögött haladt, így négy körrel a vége előtt jött az újabb piros, majd szinte azonnal még egy az újraindítást követően.

Az utolsó újraindításnál már Ericsson állt az élen, de Newgarden lehajrázta - a svéd lett a második a tavalyi győzelme után, Ferrucci a harmadik, a nagyot autózó Palou feljött negyediknek, míg Rossi behozta a top ötbe a McLarent.

A végjáték:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: