DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Egyszerre két csapat jelentette be az IndyCar címvédőjét

Végül ő maga tisztázta a félreértést, őt is váratlanul érte a kialakult helyzet, azt mindenesetre nem közölte, hogy az IndyCarban folytatja-e vagy az F1-ben láthatjuk majd a pályán.

Furcsa helyzetbe került az IndyCar jelenlegi címvédője, Alex Palou: a huszonöt esztendős spanyol pilótát egy nap alatt két különböző csapat is bejelentette 2023-ra. Először jelenlegi istállója, a Chip Ganassi Racing adott ki egy közleményt, amelyben örömmel kürtölte világgá, hogy Palou marad náluk a következő szezonra, majd a nap folyamán később a McLaren is bejelentette, hogy hozzájuk szerződik a regnáló bajnok.

A furcsa helyzetet aztán Palou tisztázta a közösségi oldalán:

„A médiából tudtam meg ma, hogy aa Chip Ganassi Racing az engedélyem nélkül kiadott egy közleményt, amelyben bejelentette, hogy ott fogok vezetni 2023-ban. Még nagyobb meglepetésként ért, hogy a közleményben szerepelt egy idézet, ami nem tőlem származik” – reagált a pilóta.

palou_1



„Ahogy arról tájékoztattam a Chip Ganassi Racinget, személyes okok miatt nem szeretném velük folytatni a következő szezonban. A mostani szerencsétlen események ellenére nagyon tisztelem a csapatot és várom, hogy erősen fejezzük be a közös szezonunkat” – folytatta, világossá téve, hogy a McLarenhez igazol.

Ami viszont érdekes, hogy a wokingiak közleménye nem pontosította, hogy Palou melyik sorozatban fog versenyezni, ami azért kérdés, mert az F1-es pletykák is tartják magukat velük kapcsolatban és a pilóta egy 2021-es specifikációjú F1-es autót tesztelhet is Pato O'Ward és Colton Herta mellett. A csapat azt tette hozzá, hogy a teljes pilótafelállásuk minden sorozatra kiterjedően hamarosan véglegesítésre és bejelentésre kerül. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: