DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
USA

Ericsson: Tudtam, hogy még történni fog valami...

Elképesztő izgalmakat követően nyerte meg az Indy 500-at a korábbi F1-es Marcus Ericsson. A svéd szinte szóhoz sem jutott a leintés után, aki mindent bevetett az utolsó két körben.

Igazán izgalmas versenyt láthattak azok, akiknek a maratonira sikerült Formula-1-es Monacói Nagydíjat követően még volt affinitása átkapcsolni az Indy 500-ra, hiszen a két McLarennek is volt esélye a győzelemre, Scott Dixon bokszutcai gyorshajtás miatt dobta el magától a lehetőséget, Alex Palouval pedig a sárga zászló babrált ki.

Végül Marcus Ericsson került az első helyre nagyjából 15 körrel a vége előtt, a Chip Ganassi versenyzője pedig magabiztos, több mint három másodperces előnyben robogott a téglák felé, amikor beütött a krach. Saját csapattársa, Jimmie Johnson követett el egy amatőr hibát, ami miatt négy körrel a leintés előtt piros zászlóval szakították félbe a futamot.

Ericsson azonban megőrizte hidegvérét és nem hagyta, hogy Pato O’Ward megelőzze őt, ezzel 1999 után az első svéd Indy 500 győztessé avanzsált: „Ezt el sem hiszem! Nagyon boldog vagyok. Tudtam, hogy már alig van hátra néhány kör és csak reménykedtem, hogy ne történjen semmi, de tudtam, hogy lesz még valami…” - utalt Johnson balesetére Ericsson.



„Amíg várakoztunk a bokszban, sok minden megfordult a fejemben. Nehéz volt utána újra felpörögni, de tudtam, hogy az autó képes a győzelemre, mert a Chip Ganassi és a Honda is nagyszerűen dolgozott. Azonban így sem volt könnyű dolgom, mindent be kellett vetnem az utolsó két körben, hogy magam mögött tartsam a többieket.”

Ericssont egész családja elkísérte a versenyre, sőt még a barátai és a menedzsere is a helyszínen szorítottak a svédért, aki nyilván boldogabb lehetett a 16. Indy 500 után, mint egy másik ex-F1-es, Romain Grosjean, aki harmadikként találkozott a fallal vasárnap.

„Előttem már ketten kiestek hasonlóképpen ugyanannál a falnál. Marco Andretti mögött mentem, sok üzemanyagot meg tudtam ezzel spórolni, az autó egyensúlya is kiváló volt, aztán egyszer csak elment a hátulja. Fogalmam sincs, ez miért történt, de majd kiderítjük” – mondta Grosjean, aki sértetlenül megúszta az ütközést.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: