DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Jimmie Johnson bevállalja az Indy500-at

Bár az első IndyCar szezonja nem sikerült túl fényesre a legendás pilótának, a NASCAR hétszeres bajnoka továbbra is motivált. Jövőre teljes szezont fut, így az oválpályás futamokon is részt vesz.

Jimmie Johnson a Team Hendrick tagjaként hatalmas sikereket ért el az Egyesült Államok népszerű versenysorozatában, ám 2020-ban az utolsó szezonját futotta a NASCAR Cup Series mezőnyében. 46 évesen valószínűleg nem sokan vállalkoztak volna arra, hogy egy formaautós szériában folytassák a pályafutásukat, ám a tapasztalt pilóta nem riadt vissza a kihívásoktól.

Johnson a Chip Ganassi csapata részéről megkapta a bizalmat és az oválpályákon kívül mindenhol elindult az idei esztendőben, viszont nem volt sikeres az első szezonja a bajnokságban. A legjobb eredménye a 17. hely volt, melyet két helyszínen, Laguna Secában és a Long Beachen ért el, többre azonban nem futotta.



Bár a NASCAR versenyein rengetegszer indult oválokon, korábban úgy vélte, nincs elég tapasztalata az IndyCar autóival, ezért biztonsági okokra hivatkozva végül kihagyta ezeket a futamokat. Jövőre azonban ez is megváltozik, a szezon lezárása után két teszten is részt vett, melyek után minden korábbi kételye eltűnt, így többek között az Indy500-on is versenyezni fog majd. 

„Nagyon izgatott vagyok a karrierem következő fejezete miatt. Ezeknek az autóknak a biztonsága rengeteget fejlődött és miután teszteltem az oválokon Texasban, valamint az Indianapolis Motor Speedwayen, rájöttem, hogy ez egy olyan kihívás, amit el akarok vállalni” – idézte Johnson szavait a Racefans.

Hozzá hasonlóan a Formula-1-ből érkező Romain Grosjean is óvatosabb volt még 2021-ben, a következő esztendőben viszont már a francia is teljes szezonos versenyző lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: