DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

Andretti: Grosjean nem véletlenül sikeres

A Formula-1-ben nem váltotta meg a világot, de ezen kívül, ahol csak megfordult, jól szerepelt a veterán francia. Még az 1978-as világbajnok, Mario Andretti figyelmét is magára vonta idén.

Kilenc és fél, az F1-ben töltött szezon után távozott a száguldó cirkuszból Romain Grosjean 2020 őszén. Utolsó mozzanatára mindannyian jól emlékszünk, csodával határos módon, szerencsével és hatalmas lélekjelenléttel menekült ki a lángoló autójából Bahreinben. Sisakját azonban nem akasztotta szögre, a gyógyulás után idén átnyergelt az IndyCarba és egyáltalán nem vallott szégyent.

„Az IndyCar különleges sorozat, teljesen más érzés vezetni ezeket az autókat, mint a Formula-1-es gépeket. Nagy különbség, hogy amíg az F1-ben, ha nem a legjobb három istálló autóját vezeti valaki, vajmi kevés esélye van igazán jó eredmény elérésére” – mutatott rá Mario Andretti a RacingNews365.com hasábjain.

„Romain pedig azonnal megmutatta, hogy itt minden más. Az az érzése, hogy teljesen ugyanolyan autóval versenyez, mint tapasztaltabb vetélytársai. Azonnal versenyképesnek is bizonyult, ez pedig nem kérdés, hogy hatalmas önbizalommal töltötte el.”

Andretti szerint Grosjean rászolgál a sikerre


2016 és 2020 között a Haasnál versenyzett, de az utolsó két szezon az autója gyengesége miatt már egyáltalán nem sikerült fényesre. Az 1978-as bajnok szerint Grosjean a tengerentúlon újra megtalálta a számítását.

„Egyáltalán nem lepődtem meg, hogy ennyire jól ment a számára új sorozatban, mert elég, ha visszatekintünk Romain korábbi karrierjére, nem kérdés, hogy mindenhol meghatározó tényező volt. Őszintén szólva, az IndyCar pedig éppen arról híres, hogy autózhatunk éppen a mezőny bármely részében, mindig meglesz a győzelmi esélyünk.”

„Már most is rengeteg ember figyelmét magára vonta Romain Grosjean, a jövőben is meghatározó játékosa lehet a sorozatnak. Szerintem nagyon élvezi karrierjének ezen fejezetét” – tette hozzá Andretti. Grosjean egyébként első évében a 15. helyen végzett az összetettben, egy pole-pozíciót szerzett, hat esetben a legjobb tízben, négyszer a legjobb ötben végzett, kétszer pedig második lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: