DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Többségi tulajdonos lett a McLaren az Indy-csapatában

Vasárnap délután, nem sokkal a nashville-i verseny előtt jelentette be a McLaren, hogy új szintre lép és többségi tulajdonrészt vásárol az Arrow Mclaren SP IndyCar Teamben. Az üzletet az év végére ütik nyélbe.

Talán nem volt véletlen, hogy az Arrow McLaren SP csapata egyedi fényezéssel vágott neki a nashville-i hétvégének, ugyanis nagy bejelentést tettek! Délután öt óra körül jelent meg a McLaren különböző közösségi felületein, hogy fölvásárolják az Arrow McLaren Schmidt Peterson IndyCar Team 75%-át, így többségi tulajdonossá válnak a tengerentúli sorozatban. A wokingi bázisú márka ezzel egyik régi álmát váltja valóra, és már nem csak stratégiai partnerként lesznek jelen az IndyCarban, hanem mint többségi tulajdonrésszel rendelkező saját csapat.

Az üzletről pontos számokat nem jelentetett meg egyik fél sem, annyit tudni bizonyosan, hogy az istálló tulajdonrészének a 75%-a a McLaren Racinget illeti meg, a tranzakció pedig még a 2021-es év vége előtt megtörténik. Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója a következő szavakkal üdvözölte a létrejött megállapodást: "A mai bejelentés is mutatja, hosszú távon mennyire elhivatottak vagyunk az IndyCar iránt, ami amellett, hogy kiváló versenyplatform, egyszerre egy fantasztikus marketingterület is."



"Szeretném megköszönni Sam Schmidtnek és Ric Petersonnak, hogy az Arrow Electronics segítségével egy ilyen fantasztikus csapatot adtak át nekünk, amit mi szeretnénk a továbbiakban is felvirágoztatni, hogy győzelmekért, Indy 500-as sikerekért és bajnoki címekért küzdhessünk. Ennek legfőbb kulcsa Taylor Kiel lehet, aki továbbra is a csapat elnöki tisztségét viseli és eddig is létfontosságú alakja volt a partneri kapcsolatunknak."

"Hisszük, hogy azáltal, hogy az IndyCarban versenyzünk, növelni tudjuk a márkánk ismertségét Észak-Amerikában és bővíthetjük a helyi rajongótáborunkat. A továbbiakban is segíteni kívánjuk a Penske Entertainment munkáját, hogy az IndyCar sikeres maradhasson. Szeretnénk gazdaságilag és közösségi tervünkkel még több rajongót magunk mögé állítani azáltal, hogy elfogadjuk a sokszínűséget és befogadóképesebbé próbáljuk tenni ezt az ipart."

A Zene Városának Nagydíján Felix Rosenqvist a negyedik, Patricio O'Ward pedig a nyolcadik helyről indulhat majd, a magyar idő szerint 23:30-kor kezdődő versenyen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: