DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Alonso: Talán nem megyek vissza Indybe

Bár Fernando Alonso előtt hosszú évek óta célként lebeg a tripla korona megszerzése, az ehhez szükséges Indianapolis 500-as futamgyőzelmet lehet, hogy már sosem szerzi meg.

Monacói Nagydíj, Le Mans, Indy 500 – e három futam megnyerése szükséges ahhoz, hogy valakit az autósport tripla koronájával díjazzanak. Fernando Alonso háromból kettőt, Monacót és Le Mans-t már kétszer meghódította, így az egyetlen akadály közte és a díj között egy győzelem a legendás oválpályán. A spanyol pilóta többször is próbálkozott már az amerikai viadal megnyerésével, 2017-ben egy szakaszon még a versenyt is vezette, mielőtt műszaki hiba miatt kiesett. Ennyire közel azóta sem került a győzelemhez, és talán soha nem is fog. 

EgI2xjhXoAAsfYY



A közelmúltban az Indy 500 korábbi győztese, Jacques Villeneuve úgy fogalmazott Alonso kapcsán, hogy a sikerhez több IndyCar-versenyen is el kellene indulnia, ami számára nem egy lehetséges forgatókönyv. „Szerintem feladta a próbálkozást. Az első évben erős volt, de aztán rájött, hogy szinte lehetetlen nyernie, ha kizárólag ezt az egy versenyt teljesíti. Minden egyes oválon el kellene indulnia, ami neki nem fekszik” – nyilatkozta a kanadai a Gazzetta dello Sportnak, amire reagálva Alonso az imolai futamhétvége csütörtöki napján elárulta, hogyan viszonyul jelenleg a legendás versenyhez – és mások kommentjeihez.

„Mindenki eltérő véleménnyel és nézőponttal rendelkezik arról, hogyan kellene versenyezni vagy célokat elérni. Nem változtat a gondolkodásomon, amit mások mondanak a céljaimról vagy vágyaimról. Ha még egyszer megpróbálom, az a tripla korona álma vagy a futamgyőzelem miatt lesz. Egy ilyen versenyt nem szórakozásból teljesít az ember. Azt viszont nem tudom, hogy még egyszer megpróbálom-e. Ha nem, az nem azért van, mert valaki azt mondta, hogy nem lennék rá képes. Ha nem indulok rajta, akkor az azért van, mert nem érzem a szükséges motivációt” – hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyen a formula.hu is részt vett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: