DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Grosjean: S***fej csapattárs voltam

Már első tesztnapján megkezdte a barátkozást a versenytársakkal Romain Grosjean az IndyCarban. Csapattársának megígérte, jóban lesznek. A franciának tetszik a barátságosabb közeg, nem ehhez szokott hozzá.

Három hónappal balesete után újra versenyautóban ült Romain Grosjean: a Barber Motorsport Parkban először vezetett IndyCar-versenygépet. Bár a nap végén összetörte a Dale Coyne Racing autóját, a francia pozitív benyomásokkal gazdagodott: nem csupán a vezetési élményt dicsérte, hanem új sorozata családias közegét is.

„Nagyszerű volt, Sebastien Bourdais-val már most sikerült egymásra találnunk, ő volt a szomszéd a bokszutcában. Takuma Sato szintén átjött. Találkoztam a többiekkel is. Simon Pagenaud-nak integettem a bokszutcában, ő pedig visszaintett az autóból. Ilyen tekintetben nagyszerű a közeg” – ecsetelte a Motorsport.com-nak Grosjean, elsősorban a francia vetélytársakat kiemelve.



De csapattársával is könnyen összebarátkozott, és ígéretet tett Ed Jonesnak, hogy jóban lesz vele:

„Vele is jó a kapcsolat. Mondtam neki, hogy a régi időkben általában s***fej voltam a csapattársaimmal, de most már 35 éves vagyok és jobban szeretem a baráti viszonyt. A pályán le akarjuk győzni őket, ez kétségtelen, de ha azon kívül barátok lehetünk, az nagyszerű dolog… Egyértelműen más az atmoszféra, mint amihez hozzá vagyok szokva” – mondta Grosjean, célozva a Formula-1 távolságtartóbb világára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: