DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

„Montoya az egyik legnagyobb tehetség”

A McLaren számára nem is volt kérdés, a jövő évi Indy 500-on kivel akar futamot nyerni. A csapatfőnök a valaha látott egyik legnagyobb tehetségek tartja Juan Pablo Montoyát.

December elején felrázta az autósport világát a McLaren, amikor bejelentette Juan Pablo Montoya leigazolását a jövő évi Indianapolis 500-as versenyre. A két fél régebbről jól ismeri egymást, hiszen 2005 és 2006 között másfél évet együtt versenyeztek a Formula-1-ben. A kolumbiai ráadásul tapasztalt versenyzőnek számít az IndyCarban, így jó esélyekkel indul a futamgyőzelemért.

montoya-2018-lig



„Két fiatalabb, kevésbé tapasztalt pilótával rendelkeztünk, ezért amikor harmadik autó indításán gondolkoztunk, olyan versenyzőt kerestünk, aki kötődik a McLarenhez és meg tudja nyerni a versenyt. Csak egy ilyen ember van, szóval egyértelmű volt a kérdés” – árulta el a döntéssel kapcsolatban a gárda vezérigazgatója, Zak Brown az Autosportnak.

Az Arrow McLaren SP alakulatánál Montoya tehát két ifjú pilóta, Pato O’Ward és Felix Rosenqvist mellé csatlakozik. Brown elmondása szerint mindenki örömmel veszi a kolumbiai érkezését. „Mindig is a rajongói voltunk, szerintem mindenki az. Valószínűleg ő az egyik legjobb született tehetség, akit valaha láttunk. A McLarennel régre nyúlik vissza a története. Óriási sikereket ért el az Indianapolis 500-on, amit kétszer megnyert. Néhány éve a United Autosportsnál nekem vezetett Le Mans-ban, szóval már volt alkalmam vele dolgozni. Mindig is barátok voltunk.”

Mint kiderült, nem ez volt az első alkalom, hogy a McLaren Amerikbáan versenyző csapata felkereste Montoyát. „2019-ben is megpróbáltam őt leigazolni, de a szerződése miatt nem versenyezhetett” – tette hozzá Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: