DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Newgarden: Az F1 lenézi az IndyCart

Noha az IndyCar jelenlegi címvédőjének, Josef Newgardennek is az az álma, hogy a Formula-1-ben versenyezzen, szerinte az IndyCar a jobb sorozat. Úgy érzi, az F1 lenézi a tengerentúliakat.

A Tennessee-ből származó huszonkilenc esztendős versenyző két alkalommal ért már fel a csúcsra az USA-ban, 2017-ben és 2019-ben. Korábban azonban volt szerencséje Európában is kipróbálni magát, azonban a GP3-ban nem tudta megugrani a lécet.

Az amerikai pilóta mindössze a 18. helyen zárta a bajnokságot, aztán vissza is ment a tengerentúlra, ahol sikerült naggyá válnia: „Mindig is az volt a vágyam, hogy eljussak a Formula-1-ig. Amikor 17 éves voltam, elmehettem Európába. Ott szerettem volna maradni és elérni az álmom” – idézi Newgardent a One Stop Strategy.

Josef Newgarden a 2017-es Indy 500-on


„Egészen jól teljesítettem, de aztán a második évem végére sajnos kifogytam a pénzből” – sarkította kicsit a történéseket a kétszeres IndyCar-bajnok, aki továbbra is azt érzi, szeretné kipróbálni magát az F1-ben, de ma már jobbnak tartja az IndyCart.

„Még mindig szeretném magam kipróbálni az F1-ben, de manapság ez már nehéz feladat bármelyik amerikai számára. Olyan, mintha az európaiak egy Formula-1-es buborékban élnének. Most őszinte leszek, szerintem egy kicsit lenézik ott az amerikaiakat.”

„Vannak nálunk is tehetségek, akik ha jó időben ülnek jó helyen ugyanúgy meg tudnák nyerni a világbajnokságot minden probléma nélkül. Az F1 nagyon giccses és csillogó, de ha nem egy Ferrariban vagy egy Mercedesben ülsz, zéró az esélyed a győzelemre. Ez demoralizáló.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: