DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Visszahozhatja az F1-et Indianapolis új tulajdonosa

Az ikonikus amerikai csapatfőnök, Roger Penske megvásárolta az IndyCart és indianapolisi pályát. Lehetséges versenyek között a Formula-1-et is megemlítette.

Nagy esemény történt az amerikai motorsportban: a Hulman and Company bejelentette, hogy a Penske Corporation lányvállalata, a Penske Entertainment Corp megvásárolta az IndyCar szériát, az Indianapolis Motor Speedwayt, valamint az előző tulajdonoshoz tartozó további érdekeltségeket. Az IndyCar első embere ezzel a 82 éves Roger Penske lett, akinek cégbirodalma számtalan területre kiterjed, legismertebb közülük a Penske istálló, amely több kategóriában, így az IndyCarban is versenyez.



Az indianapolisi versenypálya 70 éven át volt a Hulman család birtokában – beleértve a legutóbbi tulajdonost, Tony George-t –, a Penske Corporation pedig a 110 éves létesítmény mindössze negyedik gazdája lett. Roger Penske pedig már most azon gondolkozik, hogyan fejlesztheti a pálya kihasználtságát. A lehetséges új versenyek között elhangzott a Formula-1 is, amely 2000 és 2007 között szerepelt Indianapolisban.

„Fel vagyok készülve rá, hogy kockázatot vállaljak, mert ha nincs kockázat, akkor sokszor nincs jutalom sem” – idézi az Autosport Pensket. „Ami magát a Speedway-t illeti, a néhány évvel ezelőtti, 100. verseny előtti 100 millió dolláros beruházás óriási változást hozott. Ezt szeretnénk fokozni. Mire tudjuk még használni? Rendezhetünk 24 órás versenyt a pályán? Rendezhetünk Formula-1-es versenyt? Mi mindent csinálhatunk? Egy nagyszerű tulajdon áll a birtokunkban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: