DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Ericsson: Az IndyCar élvezetesebb az F1-nél

Az F1-es ülését tavaly elveszítő Marcus Ericsson úgy tervezi, hogy jövőre is az IndyCarban marad, utána viszont nem zárja ki F1-es visszatérését. Az F1 szerinte gyorsabb, az Indy viszont élvezetesebb.

A svéd pilóta tavaly került ki a képből az akkor még Alfa Romeo Sauber istállónál, amikor eldőlt, hogy az idei évnek a Kimi Raikkönen-Antonio Giovinazzi párossal vág neki az Alfa Romeo Racinggé átvedlő csapat.

Bár nemrég – az Osztrák Nagydíjat követően – visszaült az Alfába Ericsson egy teszt erejéig, ennek ellenére nem szeretné elkapkodni a visszatérést a száguldó cirkuszba, mivel jól érzi magát az amerikai versenysorozatban, ami bizonyos aspektusból rosszabb, másikból viszont jobb, mint az F1.



„Jelenleg úgy látom, hogy az USA-ban fogom folytatni. Jól érzem magam és most kezdem megérteni az IndyCar-autók fortélyait, azt, miként is kell ezeket vezetni. Szeretnék maradni, és megtudni, mire is vagyok képes némi tapasztalattal. Szóval szeretnék aláírni itt egy szerződést 2020-ra, aztán meglátjuk, mi lesz. Sosem zártam ki, hogy visszatérek az F1-be” – mondta a francia Auto Hebdónak Ericsson.

„Itt minden futamon tudom, hogy megvan az esélyem, hogy az élen csatázzak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy itt sokkal egyszerűbbek a dolgok, hiszen rengeteg kiváló versenyző van itt is, de itt sosem éreztem azt, hogy szemernyi esélyem sincs. Amikor az F1-ben voltam, jó, ha egyszer volt ilyen érzésem az autóban. Az F1-es autók teljesítményével nem képes vetekedni az IndyCar, de versenyzői szemmel élvezetesebb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: