DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
USA

Alonso lábával törte el a McLaren-Dallara kormányát Indyben

Meglepően nyugodtan nyilatkozott a kétszeres F1-es bajnok spanyol arról, hogyan törte el autójának kormánykerekét az Indy 500 múlt szerdai edzésén elszenvedett balesete közben.

Fernando Alonso maximum a pályára széléről figyelheti majd a 103. Indy 500 küzdelmeit, ugyanis nem tudta kvalifikálni magát a legjobb 33 közé a nagy verseny időmérőin. A spanyol felkészülését technikai hibák mellett az egyik edzésnapon elszenvedett balesete is hátráltatta - a McLaren nemrég megosztott videójában végigkísérhetjük a kétszeres világbajnok gyakorlását a kvalifikációra.

„Kívülről látványosnak tűnt, belülről azonban nem igazán volt az” – mesélte Alonso a balesetről, majd megmutatta McLaren-Dallara incidens során eltört kormányát. „Úgy gondolom, hogy a második becsapódásnál, amikor háttal mentem a falnak, a lábam hozzáért a kormánykerékhez, ami eltört. Más, ha egy másik testrészünkkel érünk hozzá, a lábunk viszont erős – úgy tűnik, erősebb, mint egy kormány!”

A spanyol azt is elmondta, milyen 360 km/h felett eldobni az autót. „Ezek a gépek manapság digitálisak. Bekapcsolva/kikapcsolva” – magyarázta Alonso. „Egyszer csak van tapadás, a következő pillanatban nincs – attól kezdve már csak utasok vagyunk. Egy légbuborékban autózunk, és nincs tapadás. Ekkor elvesszük a lábunkat a gázról, elfordítjuk a kormányt, igaz, ez nem sokat számít már. De még abban a pillanatban is reménykedtem, hogy nem fog történni semmi, különben közel leszek a falhoz, és neki is mehetek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: