DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Alonso: Ez a felhajtás az F1-ben elképzelhetetlen

Az F1-ből távozó Fernando Alonso beszélt arról az elképesztő felhajtásról, ami Daytonában körülveszi, mely szerinte az F1-ben elképzelhetetlen lenne. Közben meg is nyerné a versenyt.

Az oviedói születésű versenyző tavaly döntött úgy, hogy elhagyja az F1-et, és más sorozatokban, többek között a WEC-ben, vagy az IndyCarban is kipróbálja magát. Most hétvégén a daytonai 24 óráson vesz részt Alonso, ahol majd a hatodik helyről rajtolhatnak el.

Arról is beszélt az Autosportnak a spanyol, hogy az az atmoszféra, ami ezt az eseményt körüllengi, az F1-ben teljesen elképzelhetetlen volna: „Már tavaly is sok emlékezetes pillanatban volt részem, és idén is szereztem már néhányat. Volt egy pont, mikor gyerekek ugráltak ki-be az autóba.”



„Itt sokkal közelebb kerülhetnek a rajongók a csapatokhoz, a versenyzőkhöz és az autókhoz. Meg is érinthetik, ha szeretnék. Ez olyasvalami, ami Európában, így a Formula-1-ben is teljességgel elképzelhetetlen, szerintem pedig ez egy jó dolog. Amikor szállnék be az autóba, még olyankor is aláírásokat osztogatok, még a sisakban is fotózkodnom kell, amikor várom, hogy megérkezzen az autó a bokszutcába.”

„Ugyanakkor már van egy pont, amikor muszáj vagyok szólni, hogy most fel kell készülnöm, ugyanis mindjárt én következem. Viszont ha valaki ezt tudja értékelni, és megtanulja élvezni, akkor nagyon jó érzéseket képes kiváltani az emberből. Nagyszerű látni a szurkolók rajongását és fanatizmusát.”

Mindeközben a kétszeres F1-es világbajnok arra is kitért, hogy szeretné megnyerni a ma este rajtoló versenyt: „Tavaly volt az első sportautó-versenyem az USA-ban, ráadásul az volt az első zárt pilótafülkés élményem, így idén már jobban fogom élvezni a dolgokat, és szeretném felhasználni a WEC-ben szerzett tapasztalataimat is. Itt minden sokkal nyitottabb, mint Európában. A célunk egyértelmű: szeretném, ha sokkal versenyképesebbek lennénk idén, és akkor máris boldog leszek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: