DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Közölték Wickens sérüléseinek hosszú listáját

Először sorolták fel tételesen, milyen sérüléseket szenvedett el horrorbalesete során Robert Wickens. Számtalan törés és gerincvelő-károsodás szerepel a diagnózisban, utóbbi következményei még nem ismertek.

Horrorisztikus poconói balesete után Robert Wickenst a pennsylvaniai Lehigh Valley Hospitalban ápolták, majd további kezelésekre az indianapolisi IU Health Metodist Hospitalba szállították, ahol további műtéteken esett át. Csapata, a Schmidt Peterson Racing újabb közleményt adott ki a versenyző állapotáról, amelyben elmondták, a beavatkozások mind komplikáció nélkül zajlottak, a 29 éves pilótát pedig a napokban átszállítják a rehabilitációs központba.

A közlemény elsőként sorolja fel tételesen Wickens sérüléseit egy ijesztően hosszú listában: háti csigolyatörés, gerincvelő-sérülés, nyaktörés, sípcsont- és szárkapocscsonttörés mindkét lábon, törések mindkét kézben, jobb alkartörés, könyöktörés, négy bordatörés, tüdőzúzódás.



„A baleset során elszenvedett gerincvelő-sérülés súlyossága továbbra is középfokú és kiértékelés alatt áll. Az orvosok hangsúlyozzák, hogy hetekig vagy hónapokig tarthat, mire a sérülés összes hatása ismertté válik” – emelte ki a közlemény, hogy egyelőre nem jelenthető ki, milyen hosszú távú következményekkel jár a gerincsérülés.

A közlemény a Wickens család nevében meghálálta a támogatást a számtalan rajongónak, akik szívükön viselik a kanadai pilóta sorsát: „Köszönetet akarunk mondani mindenkinek a túláradó szeretetért, imákért és pozitív energiáért, melyeket felénk küldtek Robert balesete óta. Lenyűgöz minket az IndyCar közösségének ereje és a benne rejlő támogatás. Miközben Robert felépülése és rehabilitációja folytatódik a következő hetekben és hónapokban, szerető üzeneteitek bizonyosan ösztönző forrás lesz számára” – áll a közleményben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: