DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

IndyCar: Wickenst műteni fogják

Robert Wickens a hétvégén, a Pocono Raceway-en szenvedett horrorisztikus balesetet, miután Hunter-Reay-jel ért össze, majd a biztonsági kerítésnek csapódva esett vissza a pályára.

Wickens és Ryan Hunter-Reay, az Andretti Autosport versenyzőjének kereke a hetedik körben ért össze, ami után Wickens teljesen elvesztette az irányítást autója fölött, Hunter-Reay autóján átrepülve pedig a biztonsági kerítésnek csapódott, hatalmas káoszt okozva maga mögött. A versenyt emiatt 2 órára félbe kellett szakítani.

Robert Wickenst ezután mentőhelikopterrel szállították a Lehigh Valley kórházba, azonban az IndyCar illetékesei megerősítették, hogy Wickens ébren és tudatánál volt, mikor elvitték. A hírek szerint eltörött mindkét lába, a jobb karja, megsérült a gerince és a tüdeje is zúzódott. Sebastien Bourdais még a tavalyi Indy 500 időmérőjén bukott hatalmasat, így teljesen együtt érez Wickensszel: „Ez a legrosszabb dolog, amit láthatunk. Csúnyán megsérült. De szerencsére nincs kómában és életben van.”

A csapat hivatalos közleménye szerint Wickens előbb egy MRI-vizsgálaton esik át, majd utána kerülhet sor a valószínűsíthető műtétekre.

Wickens ezidáig meggyőző teljesítményt nyújt első szezonjában, hiszen az eddigi 14 versenyből 4-szer is dobogón állhatott. A versenyt egyébként Alexander Rossi nyerte, de nem volt ünnepi hangulatban a leintést követően: „Nehéz ünnepelni azok után, ami ma történt!”

Jobbulást kívánunk Robert Wickensnek!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: