DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Az IndyCarban már tudják, mit jelent be kedden Alonso?

Augusztus 14-én bejelentést tesz Fernando Alonso, minden jel szerint jövőjéről kapcsolatban. A találgatás beindult, az amerikai együléses széria pedig olajat öntött a tűzre a hivatalos oldalán publikált cikkel…

A McLaren pilótája, Fernando Alonso, akinek szerződése 2018 végén lejár, a közösségi médiában közzétett egy posztot, amely rögtön megragadta a motorsportrajongó közösség nagy részének figyelmét: egy visszaszámlálást mutató GIF, mellette augusztus 14-i dátummal, és néhány ikonnal, arra utalva, hogy a spanyol jelentős bejelentést tehet aznap.

Már az a „kissé gyanús” jelzővel illethető, hogy az IndyCar hivatalos oldala hétfőn megosztotta a visszaszámlálást „még mindig áll az ebéd holnap?” kommentárral. Ezt követően a széria hivatalos oldalán jelent meg egy cikk, amely az „Alonso rejtélyes tweetjén zsongnak és ámulnak a motorsport rajongói” címet viseli. Felettébb szokatlan, hogy egy széria első számú csatornája ilyen írást tegyen közzé.

A cikk összegzi az előzményeket, és olyan megjegyzéseket ejt el, hogy „állítólag frusztrálttá tette az F1-es mezőny egyenlőtlen jellege, amely megakadályozza, hogy dobogókért harcoljon”, és hozzáteszi, Alonso visszatérne az Indianapolis 500-ra, amelyen 2017-ben részt vett, valamint „jelezte, hogy szívesen kipróbálna magát a teljes IndyCar szériában is”. A cikket ezután elhalmozták olyan rajongói bejegyzésekkel a közösségi médiából, melyek abban bíznak, a 37 éves spanyol az IndyCarban köt ki.



„Figyeljetek augusztus 14-én, hogy meglássuk, mi történik” – fejeződik be a cikk. Vajon miért foglalkozna egy széria hivatalos weboldala egy pilóta csekély információtartalmú posztjával? Ezzel akarnak megágyazni a keddi bejelentésnek, amely arról szól, hogy 2019-ben Alonso már az IndyCarban versenyez? Esetleg sajátos viccről van szó, vagy az IndyCar sem tud semmit, csak azzal akar hírverést kelteni, hogy úgy tesz, valami készülődik? Mi is csak annyit tudunk mondani: várjuk, hogy kedden kiderüljön.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: