DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Danica Patrick a legjobb kilenc között, Hinchcliffe nem kvalifikált az Indy 500-ra

Szombaton tartották a 2018-as Indianapolis 500 első kvalifikációját, amely a rajtsorrendről nem, a 33 induló személyéről és a pole-pozícióra esélyesekről azonban döntött.

A folytatásban a vasárnapi Pole Day során két külön felvonásban dől el a 10-33. rajthely, valamint az első kilenc pozíció (Fast Nine) sorsa, így alakul ki a május 27-i 500 mérföldes verseny rajtsorrendje.

A 6 óra 50 percre elnyúló kvalifikáció – amely eső miatt kétszer, összesen majdnem 3 órát állt – leggyorsabbja a mezőnybe kifejezetten Indianapolisban visszatérő Helio Castroneves volt a Penskével, karrierje utolsó versenyén pedig Danica Patrick a Fast Nine-ba jutott, így szintén megküzdhet a pole-pozícióért.



 

Egy igazi negatív szenzációja is volt az időmérőnek: a 2016-os pole-pozíciós, James Hinchcliffe első próbálkozása során lassú volt, második menete során pedig vibrációt tapasztalt, és nem került be a legjobb 33 közé. Ez azt jelenti, hogy a kanadai – akárcsak rajta kívül Pippa Mann – nem indulhat az ikonikus futamon, hacsak nem dönt úgy egy másik csapat, hogy Hinchcliffe-re cseréli kvalifikáló versenyzőjét. Az IndyCar-bajnok Ryan Hunter-Reay-vel pontosan ez történt 2011-ben.

A Fast Nine szereplői: 1. Helio Castroneves; 2. Ed Carpenter; 3. Simon Pagenaud; 4. Will Power; 5. Sebastien Bourdais; 6. Spencer Pigot; 7. Josef Newgarden; 8. Scott Dixon; 9. Danica Patrick.

A kvalifikáció teljes, hivatalos végeredménye itt található.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: