DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

Wickens a második versenyén is majdnem nyert az IndyCarban

Látványos versenyt hozott az USA elsőszámú formulaautós sorozatának phoenixi fordulója: a körhátrányból dobogóra álló Rossi és az újonc Wickens is nagyszerűen szerepelt, de a győzelem Josef Newgardené lett.

A pole-ból Sebastien Bourdais rajtolt. és vezetett is az első körökben az arizonai oválon, ám lendülete csak a szörnyen sikerült első bokszkiállásig tartott: az első futam győztese pontatlanul állt be szerelői elé, egyiküket el is ütötte, aki szerencsére sérülés nélkül megúszta, Bourdais azonban ezzel a malőrrel rengeteg időt veszített, ráadásul még áthajtásos büntetést is kapott érte. Furcsa módon ugyanígy járt kiállásakor az addig ugyancsak az élmezőnyben autózó Rossi, aki szintén elütötte szerelőjét, szintén büntetést kapott, és szintén körhátrányba került.

DaPSfdVU0AA99ee



Mint minden oválpályás versenyen, a bokszkiállások időzítése most is rengeteget számított, és Josef Newgardenék taktikáztak ezzel a legjobban, aki Ed Jones késői balesete után megkockáztatott még egy kerékcserét, és csak néhány pozíciót veszítve, friss gumikkal támadhatta ellenfeleit az utolsó hét körben. A nap egyik hőse Rossi volt, aki hátraesését követően visszajött körhátrányból, rengeteget előzött és a verseny végére a győzelemért folyó csatában találta magát. Newgarden ellen ő sem tudott védekezni, mint ahogy a címvédő elment az első két helyet őrző Schmidt Peterson Motorsports pilótái, James Hinchcliffe és Robert Wickens mellett is. A Penske versenyzője három körrel a leintés előtt jutott túl az agresszíven védekező Wickensen, ezzel az élre ált, majd elsőként érkezett meg a kockás zászlóhoz.

Wickens ahogy a szezonnyitón, úgy most is a futam hajrájában veszítette el az első helyet, viszont ezúttal bejött másodiknak, ami szenzációs debütálás a sorozat kanadai újoncától, aki az elmúlt hat évet nem is együléses autókban, hanem a DTM-ben töltötte. Rossi St. Petersburg után most is a harmadik lett, amivel a második helyen áll a tabellán, a vezetést ugyanis győzelme révén Newgarden ragadta magához.

Figyelemreméltó volt még Jones teljesítménye, aki a második helyen állt, amikor hibázott, Will Power pedig szintén az élmezőnyben haladt, amikor falnak csúszott a Penske-vel.

A verseny végeredménye:

 

# Versenyző Csapat Autó Idő/hátrány
1 Josef Newgarden Team Penske Chevrolet 1:44:00.3552
2 Robert Wickens Schmidt Peterson Motorsports Honda 2.9946
3 Alexander Rossi Andretti Autosport Honda 3.4890
4 Scott Dixon Chip Ganassi Racing Honda 3.8175
5 Ryan Hunter-Reay Andretti Autosport Honda 4.0122
6 James Hinchcliffe Schmidt Peterson Motorsports Honda 9.4497
7 Ed Carpenter Ed Carpenter Racing Chevrolet 9.4731
8 Tony Kanaan AJ Foyt Enterprises Chevrolet 9.8650
9 Graham Rahal Rahal Letterman Lanigan Honda 10.1747
10 Simon Pagenaud Team Penske Chevrolet 10.3247
11 Takuma Sato Rahal Letterman Lanigan Honda 10.9443
12 Marco Andretti Andretti Herta Honda 1 kör
13 Sebastien Bourdais Dale Coyne Racing Honda 1 kör
14 Spencer Pigot Ed Carpenter Racing Chevrolet 1 kör
15 Gabby Chaves Harding Racing Chevrolet 1 kör
16 Zach Veach Andretti Autosport Honda 1 kör
17 Charlie Kimball Carlin Chevrolet 2 kör
18 Max Chilton Carlin Chevrolet 3 kör
19 Matheus Leist AJ Foyt Enterprises Chevrolet 9 kör
20 Ed Jones Chip Ganassi Racing Honda -
21 Kyle Kaiser Juncos Racing Chevrolet -
22 Will Power Team Penske Chevrolet -
23 Pietro Fittipaldi Dale Coyne Racing Honda -
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: