DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Alonso a NASCAR-t is szívesen kipróbálná

Fernando Alonsónak egyre több tapasztalata lesz az F1-en kívüli kategóriákban is: az Indy 500 és a daytonai 24 órás után egy NASCAR autóba is szívesen beülne.

A spanyolok kétszeres világbajnoka az utóbbi időben minél több szériába belekóstolna. Remek tapasztalatokat szerzett az Indy 500-on, de az is biztos, hogy idén nem tud visszatérni a híres versenyre. 2018-ban ehelyett a hosszú távú versenyzésre koncentrál, és ezen a hétvégén a daytonai 24 órás futamon is elindul Zak Brown csapatában.

Alonso véleményét a Daytona 500-ról is megkérdezték, ami a NARCAR felé terelte a McLaren pilótájának gondolatait: „Határozottan ez is a világ legjobb versenyei közé tartozik. A NASCAR pedig egy nagyon egyedi széria, ahol a vezetési technika igazán számít. Jól kell autózni forgalomban, fontos a stratégia, a szélárnyék, és az, hogy tudja az ember az íveket használni. Ezekben a dolgokban fejlődhetnék, ha a NASCAR-ban versenyeznék.”

Az is kiderült, hogy Alonso nem gondolkodik a teljes szezonos NASCAR-részvételben: „Ehhez nagyon sok tapasztalat kellene, évek, és talán ennyi már nincs benne a karrieremben. Jó lenne egyszer tesztelni a NASCAR-ban, csak, hogy érezzem, milyen ott menni. Amikor az ember vezet érzi, hogy tudja-e majd élvezni a versenyeket, vagy nem. Kívülállóként jók a futamok, de belülről egészen más lehet az egész.”

 alonso-a-nascarban-is-menne



„Boldog vagyok, egy kicsit meg is leptek, de büszke vagyok a szurkolókra, hogy ennyire imádják a motorsportot. Láthatják az erőfeszítést, amit a versenyekbe rakunk” - terelődött a szurkolókra a szó.

„A karrierem ezen pontján különösen könnyű lenne, ha otthon lehetnék, és élvezhetném a holtszezont, de ez nem én vagyok. Inkább részt veszek néhány neves eseményen, és nincs többé szabadság. Azért csinálom, mert imádom, és jó, ha az emberek látják azt a plusz erőfeszítést amit teszünk, és becsülik a munkánkat” - zárta gondolatait azzal, miért versenyez az F1-en kívül is ennyit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: