DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Pályára gurult az első brit IndyCar-csapat

A Trevor Carlin által birtokolt csapat Max Chiltonnal és Charlie Kimball-lal a volán mögött megtette első köreit a homesteadi pályáján. Mind a pilóták, mind a tulajdonos elégedetten értékeltek.

Az F1-es rajongóknak ismerős lehet az egyik pilóta neve, Chilton ugyanis a Marussia színeiben rótta a köröket 2013 és 2014 között. Most a Carlin színeiben kollégájával öt óra hosszát teszteltek, ami közel 90 megtett kört jelentett az alakulat számára. Mind Chilton, mind Kimball kipróbálhatta az autót, de utóbbi holnap egyedüliként tovább nyüstölheti a Dallara-Chevrolet-t. A csapat tulajdonosa, Trevor Carlin a Motorsport.com-nak nyilatkozott az első benyomásokról: „Hogy őszinte legyek, izgatott voltam, elöntöttek az érzések, amikor először láttam kigurulni az autót a bokszból. És ami még jobb, saját erejéből vissza is tudott jönni. Meg kell mondjam, hogy a srácok hihetetlen munkát végeztek az autóval, mintha már évek óta ezekkel mennénk. Sokat kell még tanulnunk, de minden a normális körülmények között zajlott, nagyon elégedett vagyok, és izgulok a csapatért.”

TCF-IndyCar-2018-Carlin-Chilton-Test-Homestead



A csapattulajdonos elismerte, hogy még egy az adatok elemzésével foglalkozó mérnökre várnak, de a csapatfelállás ezen kívül teljesnek mondható. Chilton versenymérnöke a korábbi AJ Foyt Racingnél dolgozó Daniele Cucchiaroni lesz, míg Kimball mellett az a Matt Greasley fog munkálkodni, aki már állt korábban Carlin alkalmazásában, sőt a Formula-1-ben is megfordult. A Gabby Chaves-zel és Ed Jonesszal az Indy Lightsban dolgozó Geoff Fickling pedig a stratéga lehet.

Carlin a Chevrolet-Ilmor csomagot is dicsérte ugyanis azóta, hogy múlt héten először beindították a motort, nem akadt problémájuk vele: „Először múlt szerdán indítottuk be az erőforrást, és minden a terv szerint alakult. Sok új szoftver érkezett a Cosworthtől, amit be kellett programozni, de a srácok és az ilmoros fiúk megoldották.” A brit tulajdonos ugyanakkor kijelentette, egyelőre nem kívánnak harmadik autót is indítani: „Már volt két komoly érdeklődőm is, de egyelőre idén ez nem aktuális számunkra. Örülök annak, hogy azt csinálhatjuk, amit csinálunk, és hogy versenyben vagyunk. Ez egy elég nagy lépés így is, nem akarjuk megnehezíteni a magunk dolgát azzal, hogy három autót indítunk.” 

Az új, 2018-tól egységes második aerokit csomag múlt szombaton érkezett meg, így a gárdánál mindenki bizakodik, hogy mindkét autóval sikeresen pályára gurulhatnak a jövő heti IndyCar Open Testen Phoenixben, majd azt követően még a szezonnyitó előtt Sebringben. Chilton, aki a Chip Ganassi Racingtől érkezett, kiemelte, hogy ugyan még sok behoznivalójuk van, de eddig kevés problémával találkoztak, így érthetően nagyon izgatott új csapata miatt: „Nagyon kevés időnk van, és nem sokat lehetünk a pályákon sem, hogy megoldjuk a nehézségeket időben St. Petersburgig, de ha van olyan csapat, aki képes erre, az a Carlin. Izgatott vagyok, hogy egy brit gárdával dolgozhatok, eddig összesen három szezonom volt a Carlinnal, és ebből kettő életem legjobbjai közé tartozik (2009-ben negyedik lett a brit Formula-3-as bajnokságban és 2015-ben ötödik az Indy Lightsban)” – zárta elégedetten gondolatait a brit pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: