DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Danica Patrick sírva jelentette be visszavonulását – és hogy búcsúként ott lesz a 2018-as Indy 500-on

A világ egyik, ha nem a legnépszerűbb autóversenyző-hölgye rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy utolsó szezonját teljesíti a NASCAR Cup-szériájában, egyúttal azt is, hogy 2011 után még egyszer elindul az Indy 500-on.

A Monster Energy NASCAR Cup Series ezen a hétvégén a Homestead Miami Speedwayen versenyez majd, Danica Patrick viszont nem csak az amerikai, de a világ médiájának figyelmét is magára vonta, már a pályán zajló események előtt. Magyar idő szerint péntek este ugyanis egy rögtönzött sajtótájékoztatón közölte az egybegyűltekkel, hogy az idei az utolsó szezonja a stock car-versenyzés legmagasabb szériájában, majd könnyekben tört ki:

„A testvérem azt mondta, érzelmesnek kell lennem… azt válaszoltam rá, hogy nem fogok az lenni. De viszont… hálás vagyok az összes lehetőségért, hálás vagyok Dale-nek, Kellynek, Bob Parsonsnak a GoDaddytől, hogy a NASCAR-ba juttatott. Köszönöm Tonynak, Gene-nek” – mondta a versenyzőnő, utalva a Stewart-Haas Racing vezetőire.

A java csak ezután jött: „De még nem végeztem!” – törölte le könnyeit Patrick. „Ott leszek a Daytona 500-on és az Indy 500-on is jövőre. Nagyon izgatott vagyok, szerintem nagyszerű módja lesz a búcsúnak” – tette hozzá az egyszeres IndyCar-futamgyőztes, továbbra is meghatódottan.

Az Indianapolis Motor Speedway Twitterén azonnal reagált a hölgy bejelentésére. „Soha nem túl késő hazatérni.”

Patrick legjobb eredménye egy harmadik hely a Brickyardról, még 2009-ből, összesen hét alkalommal indult az ötszáz mérföldes versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: