DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Pagenaud a Ganassitól fél

Az IndyCar sorozat címvédője, a francia Simon Pagenaud nem hiszi, hogy megmarad a Penske istálló dominanciája erre a szezonra is. A Ganassi csapattól tart leginkább.

Simon Pagenaud szerint az aero csomagok befagyasztása lehetőséget teremtett a többi istállónak lefaragnia a Penske-Chevrolet előnyét a téli holtszezon során. Bár több pilóta és csapattag is úgy gondolja, hogy a fejlesztések befagyasztása inkább előny a Penskének, – amely csapat tavaly 11 első rajtkockát és 10 futamgyőzelmet szerzett – a címvédő mégis a riválisok erősödését várja.

„Szerintem állandóságot hoz mindenkinek, amivel jobban megérthetik az aero csomagok működését. Még jócskán van mit kiismerni a csomagokban. Véleményem szerint emiatt a többi istálló felzárkózhat” – jelentette ki Pagenaud. Az újdonsült világbajnok felveszi az egyes rajtszámot, ezzel lecseréli jól megszokott 22-esét. A francia jól tudja, hogy a Penske sem ült a babérjain és keményen dolgozott a lehetséges fejlesztéseken.



A Penske csapat korábbi autója

„Biztos vagyok benne, hogy a tél folyamán mi is fejlődtünk, a csapat nagyon keményen dolgozott. A tavalyihoz hasonlóan versenyképesek leszünk mindenütt. De több csapattól is előretörést várok, mint például az Andretti Autosport. Elismerte az ősi rivális, Ganassi csapat erőfeszítéseit is.

„Véleményem szerint Scott Dixon nagyon erős lesz, már Sebringben is megmutatta, hogy ott lehetnek. Szerintem Scott a vb-címért fog harcolni idén” – tette hozzá Pagenaud. Tony Kanaantól is sokat vár a francia, főleg az oválpályákon, például Indianapolisban. A Ganassi istálló idén újra Honda motorokra váltott, ettől is fejlődést várhat Chip Ganassi gárdája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: