DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Egy vélemény, amely nem túl bíztató az IndyCar idei szezonjára nézve

A Team Penske alakulata már tavaly is elhódította az IndyCar összetettjének első három helyét, a bajnoki címről lecsúszó Will Power úgy véli, idén még erősebbek lesznek majd.

Simon Pagenaud vezetésével a Roger Penske gárdája megállíthatatlan volt az IndyCar-ban: 16 versenyből tíz alkalommal győzni tudtak, pilóták harcoltak a bajnoki címért, végül a tabella első három helyét sikerült is kisajátítaniuk, amelyre több, mint húsz éve nem volt példa. A tél folyamán fontos változás történt a csapatnál, hiszen Josef Newgarden (aki történetesen negyedik helyen zárta a bajnokságot) érkezett Juan Pablo Montoya helyére, a kolumbiai csak az Indy 500-on fog indulni a gárda ötödik autójával.

A 2014-es bajnok, a néhány hete édesapaként is helyt álló Will Power úgy véli, hogy nagyon ígéretes szezon áll csapata előtt. „Ha megnézzük a pilótákat, Simon jobb lesz, mint valaha, a tavalyi év nagyon összejött neki” – nyilatkozta az ausztrál a Motorsport.com-nak. „Persze neki is voltak rossz napjai, de minden tekintetben a csúcson teljesített, az idei szezonban pedig mindenki számára ő fogja jelenteni a mércét.”



„Aztán ott van Helio, aki bármilyen pályán erős, és nagyon gyors tud lenni, Josefnek pedig mindenképp esélye lesz a bajnoki címre. Ha azt nézzük, már a tavalyi év nagy részében is esélyesnek számított, a Penskéhez igazolva pedig logikus, hogy erősebb lesz majd. Még mindig úgy gondolom, hogy a mi csapatunk a legerősebb, ha viszont a másik oldalt nézem, sok minden függ attól, hogy a Honda mennyit tud fejlődni a szezon során. Ha viszont el is érik a Chevy szintjét, még akkor is nehéz lesz bárkinek szembe szállni a Penskével, egész szezonra vetítve. Úgy vélem, megszerezhetjük a bajnokság első négy helyét, hiszen tavaly sikerült az első hármat, 2014-ben pedig az elsőt, másodikat, és negyedik helyet is elcsípnünk.”

Amikor arról kérdezték Powert, hogy milyen eséllyel szállhat szembe velük 2017-ben a Chevrolet-ről Hondára váltó Ganassi istálló, így válaszolt: „Nem tudom, érdekes helyzetben vannak, igaz? A Hondának remek felszereltsége van, a karosszériájuk könnyű, de lassabbnak bizonyult az utcai pályákon és a rövid oválokon. Az igazat megvallva, azzal, hogy a Ganassi a Hondára váltott, most fogjuk meglátni igazán, hogyan állnak motorteljesítmény terén a Chevyhez képest. Mindenki tudja, hogy a Ganassi remekül alkalmazkodik az új helyzetekhez, legyen szó új erőforrásról, vagy aeróról” – tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: