Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 19. péntek
USA

IndyCar: Power behúzta idei második győzelmét

A 2014-es bajnok megállíthatatlan volt a Road Americán - a verseny végén hiába szorongatta őt Tony Kanaan a győzelemért, végül sikerült megőriznie a vezetést a leintésig.

Az IndyCar népe tűkön ülve várta Elkhart Lake visszatérését a versenynaptárba: az IndyCar mezőnye utoljára még a megboldogult Champ Car-sorozat képében tette tiszteletét a pályán, akkor, 2007-ben Sebastien Bourdais diadalmaskodott a Road Americán. A várt nagy izgalmak ellenére csendes ötven kört teljesített a mezőny, mely csak az utolsó szakaszban mozdult meg egy kicsit.Az élről rajtoló Will Power végig megőrizte a vezetést, amikor a 40. körben Conor Daly autója elszállt az egyes kanyarban. A Detroitban egy második helyet is megcsípő amerikai fékhiba miatt szánkázott át a kavicságyon, és csapódott kis sebességgel a gumifalnak. A mentés idejére, azaz öt kör erejéig a pace car vette át az irányítást, így Simon Pagenaud-nak és Tony Kanaan-nak néhány köre maradt csak arra, hogy megszorongassa Powert a győzelemért.

A brazil pilótának sikerült megelőznie a pontversenyben éllovas franciát, majd Power után vetette magát.  Hiába dolgozta le azonban másfél másodperces hátrányát 0,3 másodpercre, nem tudta elkapni az ausztrál grabancát. Will Power így nehéz időszak után szerzett ismét győzelmet, hiszen a st. peteresburgi idénnyitón hiába szerezte meg az első rajtkockát, pénteki balesete miatt rosszul érezte magát, így nem állt rajthoz. Phoenixben második lett, de a detroiti második futamig kellett várni egy újabb győzelemre. A Penske pilótája most ismét behúzta a diadalt, a második helyről induló Scott Dixon, a pontverseny második helyezettje viszont csalódott lehet, hiszen már a futam elején feladta a küzdelmet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: