DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

IndyCar: Castroneves a pole-pozícióban

A brazil versenyző szerezte meg a szezon második futama, a phoenixi oválverseny rajtelsőségét – az időmérő egy ijesztő pillanata miatt azonban szüksége lesz új alsóra.

A Phoenix International Raceway időmérőjén a mezőny minden tagjának két gyorskört kellett teljesítenie, ezek átlaga döntött a pole-pozícióról. A Penske versenyzője, Helio Castroneves 38,2604-es középértékkel szerezte meg az első helyet, második körében azonban volt egy forró pillanata, mikor autója bemozdult alatta. A 4-es kanyarban történt incidenst a „barna kódos” jelzővel illette.

„Olyan gyorsan történik, hogy nem tudsz reagálni. Csak utas vagy” – mondta a pole-pozíciós, aki a három héttel ezelőtti, St. Petersburg-i szezonnyitón negyedikként végzett. „Visszamegyek a paddockba, hogy cseréljek valamit… és nem az autóra gondolok. Az autó tökéletes volt.”



Brazilok bérelték ki az első két rajtkockát, mivel Castronevest Tony Kanaan követi, és a Penske-Ganassi sorrend érvényesül a további két helyen is, a harmadik pozícióban Juan Pablo Montoya, a negyedikben Charlie Kimball végzett. Az ex-F1-es újonc, Max Chilton a nyolcadik helyről indulhat, közvetlenül Will Power elől, aki gyengébb kvalifikációt futott St. Petersburg után, ahol ő nyerte az időmérőt, rajthoz azonban nem állhatott a versenyen.

Az első 10 pozícióban Chevrolet-k zártak, a legjobb hondás a 11. helyezett Marco Andretti lett. Carlos Munoz az időmérőn, James Hinchcliffe és Takuma Sato korábban törték össze autójukat, mért kört nem tudtak teljesíteni, így csak a rajtrács végéről indulhatnak. A teljes eredmény itt megtekinthető.

A futam rajtjára magyar idő szerint vasárnap hajnalban 3:15-kor kerül sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: