DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Wilson állapota továbbra is kritikus

Az IndyCar friss jelentést közölt a vasárnap Poconóban súlyos balesetet szenvedett Justin Wilson állapotáról, aki egy a pályához közeli kórházban még mindig kómában fekszik.

A 2003-ban a Formula-1-et is megjárt 37 éves Wilsont verseny közben a sisakján talált el egy leszakadt szárnydarab, ami a falnak csapódó Sage Karam autójáról szakadt le. Az Andretti autóját vezető brit ezt követően a felvételek tanúsága szerint eszméletlenül maga is összetörte az autóját, és hamar kiderült, hogy igen nagy a baj - amint a mentők kiszabadították autójából, helikopterrel azonnal kórházba szállították a szerencsétlenül járt pilótát.

Már az első jelentések megerősítették, hogy Wilson kómába esett, és az IndyCar legfrissebb közleménye szerint állapotában azóta sem történt komoly változás.

16C_7529-2



„Justin Wilson továbbra is kómában van, és az intenzív osztályon fekszik a pennsylvaniai Allentown kórházában, miután súlyos fejsérülést szerzett vasárnap a poconói versenyen. Állapota továbbra is kritikus” - áll a közleményben.

„Az IndyCar gondolatai és imái továbbra is a családdal vannak, és köszönjük a motorsport közösségének is a túláradó támogatást.”

„Wilson állapotáról további fejleményeket közlünk, amit azok rendelkezésre állnak.”

Az újabb komoly sérüléssel járó versenybalesetet követően az autósport világa ismét összefogott, és vannak, akik tettekkel is segíteni próbálják Wilson hozzátartozóit. A NASCAR-versenyző és -csapattulajdonos Tony Stewart azonnal a brit pilóta családjának rendelkezésére bocsátotta saját magánrepülőjét, hogy mielőbb eljussanak a kórházba. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: