DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Gyanús szituáció a hétvégi IndyCar-futamon is

A 2008-as F1-es ütközésbotrányhoz hasonló gyanú merült fel az IndyCar hétvégi futamával kapcsolatban: a sárga zászlón sokat bukó Montoya szerint különös volt Sage Karam megpördülése.

Az IndyCar listavezetője, Juan Pablo Montoya számára balszerencsésen alakult a mid-ohiói verseny zárása, hiszen egy számára rosszul időzített egészpályás sárga miatt a legjobb tízen kívül zárta a versenyt, így a futamgyőztes Graham Rahal alaposan felzárkózhatott rá. A kiváltó ok Sage Karam megpördülése volt, mely nem sokkal azt követően történt, hogy csapattársa, Scott Dixon végrehajtotta utolsó kiállását.

montoya_penske



Montoya viszont még nem tette meg ezt, így igen sokat veszített a kolumbiai, aki számára gyanús, ami történt: „Amikor a többiek kiálltak, onnan kezdve spórolniuk kellett az üzemanyaggal, nehezen juthattak volna el a célig sárga szakasz nélkül. Tudják, elég furcsa, hogy Sage akkor pördül meg,a mikor az összes Ganassi-autó kint járt már a bokszban... Nem tudom, hogy szándékos volt-e, mindenesetre úgy hallottam, hogy gyanús volt a megpördülés.”

Amikor ezt követően arról kérdezték, hogy ő személyesen mit gondol, valóban szándékosan manipulálták-e a versenyt, Montoya így felelt: „A karma nagy játékos, szóval majd meglátjuk!” Dixon viszont kissé cinikusan közelítette meg a kérdést: „Az IndyCarban szeretik utólag értékelni a dolgokat, szóval szerintem majd szerdára kiderül...” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: