DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
USA

Montoya megfontolná a Le Mans-i indulást

Az IndyCar jelenlegi éllovasa néhány évvel ezelőtt mereven elutasította volt a Le Mans-i 24 óráson való indulást, most viszont elgondolkodna rajta, ha egy versenyképes autót kapna kezei közé.

Amióta világ a világ, csak egyetlen pilóta tudott diadalmaskodni a Monacói Nagydíjon, az Indy 500-on, valamint a Le Mans-i 24 órás versenyen is: Graham Hillé a motorsport eddigi első és egyetlen Triple Crownja, ami a legnagyobb presztízsű versenyeken való győzelmeket takarja. Jelen állás szerint egy versenyző van a Földön, aki a háromból kettőt is a magáénak tud: Juan Pablo Montoya 2003-ban nyert Monacóban, és kétszer diadalmaskodott Indianapolisban (2000-ben és idén).



A Le Mans-i 24-órás eddig távol állt tőle, de a hosszútávú versenyzésről vannak tapasztalatai, méghozzá igen kellemesek: 2007-ben, 2008-ban és 2013-ban is első lett csapattársaival „az Újvilág Le Mans-ján”, a daytonai 24 óráson. Második CART/IndyCar bajnoki címe felé hajtva úgy véli, hogy megfelelő ajánlat esetén elgondolkodna a váltáson. „Öt évvel ezelőtt nem érdekelt volna, de ha lenne lehetőségem rá egy jó autóban, megfontolnám” – nyilatkozta a kolumbiai pilóta az FIA mexikói sportkonferenciáján.

„De boldog vagyok az IndyCarban, nagyon szeretem, amit csinálok, és örülök, hogy Roger csapatában versenyezhetek” – utalt Montoya jelenlegi kenyéradójára, a Team Penskére. „Az igazat megvallva szerencsésnek tartom magam, hogy a világ legjobb csapatainál versenyezhettem. Ott van a Team Penske, és a Ganassi, aztán a McLaren és a Williams. Elég csak megnézni a történetüket. Az azért elég menő, hogy mindegyik csapattal versenyezhettem, és nyerhettem is náluk” – tette hozzá a 39 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: